Olav Kooij snelt na perfect teamwork naar zege in openingsetappe Hongarije

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Numansdorper Olav Kooi na zijn overwinning - Foto Jumbo Visma

Numansdorper Olav Kooij heeft de eerste etappe van de Ronde van Hongarije gewonnen. De sprinter van Team Jumbo-Visma rondde een perfecte lead-out van zijn ploegmaten af. Door zijn overwinning is de jonge Nederlander ook de eerste leider in de Hongaarse etappekoers.

Kooij is uiteraard blij met zijn overwinning. “Het was een vrij rustige dag, dus dan weet je dat het op het einde erg hectisch gaat worden. We hebben in de finale als team goed positie gekozen en de jongens hebben mij perfect afgezet. Daardoor heb ik een goede sprint kunnen rijden, met de overwinning als beloning. Ik ben vol moeten gaan, want achter mij kwamen ze nog snel opzetten. Met veel goede sprinters aan de start is deze overwinning uiteraard erg lekker.”

De sprintersploegen hielden de gehele etappe de controle. In de laatste kilometer werden vier moedige aanvallers gegrepen.

De volledige Nederlandse equipe, met Loe van Belle, Owen Geleijn en Tim van Dijke als renners van het Development Team, kwam in de finale sterk voor de dag.

Ploegleider Robert Wagner is daarom trots. “Het is knap wat we hier als jonge ploeg hebben laten zien. De lead-out was bijna perfect en liep nagenoeg volgens plan. Veel van deze jongens komen uit ons Development Team of hebben daar gereden. Dat maakt je als ploegleider nog wel een beetje extra trots. Olav bewijst dat hij iedereen aan kan in de sprint. We mogen dit wel een droomstart noemen. En er komen nog genoeg kansen aan de komende dagen.”

Voor Team Jumbo Visma is het de dertiende overwinning van het seizoen. Kooij won eerder twee ritten in het Circuit Cycliste Sarthe. Ook het eindklassement van de Franse rittenkoers schreef hij op zijn naam.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.