GOZ in eigen huis onderuit tegen Simonshaven

0
82
Mijnsheerenland – Zaterdag 21 mei 2022, stond de wedstrijd GOZ – Simonshaven op het programma.Voor GOZ een wedstrijd om (zoals dat zo mooi heet) “des keizers baard” maar voor Simonshaven stond er nog wel wat op het spel. De strijd om lijfsbehoud in de 4e klasse……

Ziekenboeg:
De ziekenboeg bij GOZ is aardig vol gestroomd de laatste tijd en dat is met het oog op de naderende na-competitie natuurlijk geen goed nieuws. Naast de reeds al lange tijd geblesseerde spelers Mark van Santen, Gerben de Winter zijn ook “sterkhouders” Rick Jeanson & Jelle Swier in de lappenmand terecht gekomen. Victor Boere moest vorige week en deze week ook afhaken voor de wedstrijd. Tel daarbij de “vakantiegangers”, de gebroeders Verschoor & Ricardo Helderop en je mist (gewoon) 8 spelers (oftewel een halve selectie). Daarentegen betekent dit wel dat, zij het noodgedwongen, veel jeugdig talent kan “proeven” aan de selectie.
 
Ryan Wemmers stopt aan het einde van het seizoen:
Vandaag zaten er dus maar liefst, 3 JO19-spelers op de bank alsmede 1ste doelman Ryan Wemmers (die vrijwillig, verplicht zijn plaats afstond aan super-reserve doelman, Thijs Brienen) NB. Deze week kwam het nieuws dat doelman Ryan Wemmers aan het einde van dit seizoen stopt.
 
“Nestor” Maurice Zuidijk (41 jaar!) had ook nu weer een basis-plaats (en lijkt aan zijn 2e jeugd te zijn begonnen….) en deed het weer als “vanouds”😉.
 
De wedstrijd:
Onder leiding van scheidsrechter Begeer werd er om 14.30 uur afgetrapt. En om 14.36 uur voor de 2e keer!!!
 
Het was GOZ dat na de aftrap de bal rustig van voet tot voet liet gaan, ook de 1ste kans (via Sem Bijvoets) kreeg echter het was Simonshaven dat na 6 minuten met een snelle counter en een gemakzuchtige verdediging van GOZ direct hiervan profiteerde en de 0-1 op het scorebord zette.
 
Daarna werd het direct allemaal duidelijk. Simonshaven was naar Mijnsheerenland gekomen om een resultaat te halen. Het speelde geconcentreerd en zeer gedegen. GOZ “mocht” de bal hebben maar “over de middenlijn” werd er door Simonshaven geknokt voor elke meter en elke bal. Bij balverlies van GOZ counterde Simonshaven er lustig op los en met regelmaat zeer gevaarlijk ook.
GOZ had hier geen antwoord op. Met een 0-1 stand gingen we de rust in.
 
In de 2e helft begon GOZ furieus. Dit leidde tot een aantal mogelijkheden voor GOZ, oa een schot van Rick in ‘t Veld (net over), Sem Bijvoets net mis en een enorme kans voor Fin Bouter die de hoek kan uitkiezen maar de bal (keihard) over schiet……. Samenvattend en concluderend: Het vizier stond vandaag niet op scherp bij GOZ en niet alleen het vizier stond niet op scherp……
 
En Simonshaven? De counters waren en bleven gevaarlijk en met een beetje meer geluk zou de 0-2 hebben kunnen vallen.
 
Nu bleef het 0-1 en dus spannend (voor beide teams).
 
“Schouderklopje” voor Mike Stok (GOZ):
Na een uur spelen kon het lijstje “geblesseerden” bij GOZ (helaas) weer een nieuwe “aanwinst” noteren. Verdediger Mike Stok viel ongelukkig bij een duel op het gras. Gevolg: schouder uit de kom. NB. Dit is al de 3e keer dat dit de ongelukkige Mike overkomt….. “productie-foutje”???😉
Met een pijn vertrokken gezicht moest hij het veld verlaten en worden vervangen door JO19-talent, Rik Brienen.
 
Debutant Joris Seip (GOZ):
In de 69ste minuut een hoogtepuntje bij GOZ. Joris Seip (JO19) mocht zijn debuut maken als vervanger voor de moegestreden Maurice Zuidijk. En dat moet gezegd. Joris viel verdienstelijk in. Geen spoor van zenuwen, hard werkend en (bijna) foutloos.
 
Hoop doet leven:
En zo liep de wedstrijd richting het einde. Simonshaven deed er alles aan de 0-1 vast te houden. Beetje tijdrekken hier en daar (maar geef ze eens ongelijk). GOZ wilde wel maar het lukte gewoon niet meer. Toen de scheidsrechter Begeer na een minuut of 7 blessuretijd affloot, was er berusting bij GOZ en gepaste vreugde bij Simonshaven. Simonshaven had gedaan wat ze konden en moesten doen, winnen. Helaas is men wel afhankelijk van de resultaten van mede-degradatie-kandidaten. Heeft men het dus niet meer zelf in eigen hand maar….. met dit resultaat is er nog hoop!!!
 
De nabespreking bij GOZ was kort maar krachtig: Slechte wedstrijd (misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen), hier moeten we van leren…… en door……
 
Volgende week speelt GOZ uit tegen Bolnes. Wederom een team dat nog strijdt tegen degradatie. GOZ weet dus wat er hun te wachten staat…..

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.