‘s-Gravendeel onderuit bij bij Den Bommel

0
85

’s-Gravendeel is zonder punten teruggekeerd uit Den Bommel en ging met 4-2 onderuit.

Zeker het eerste half uur had ’s-Gravendeel heel weinig recht tot spreken. Den Bommel ging met wat meer fysiek de strijd aan en bij ’s-Gravendeel was het moeilijk om een medespeler te vinden. Gevolg was dat ’s-Gravendeel al na negen minuten tegen een 1-0 achterstand aankeek. Uit een corner kopte de geheel vrijstaande Johan Kornet de bal achter doelman Jurre de Ronde.

Achterin was het zoeken bij ’s-Gravendeel. Dat resulteerde zes minuten na de openingstreffer al tot de 2-0 voor Den Bommel. Het was Johnno Bakker die zijn eerste treffer mocht aantekenen.

Wat ’s-Gravendeel ook probeerde, het kwam niet in de buurt bij doelman Sander van Reijn.  Een derde opeenvolgende aanval van Den Bommel, leverde binnen het half uur al de 3-0 op. Niet goed ingrijpen in de ’s-Gravendeelse verdediging zorgde ervoor dat Johnno Bakker weer de doelpuntenmaker was.

Met nog acht minuten voor het rustsignaal, het eerste wapenfeitje aan de kant van ’s-Gravendeel. Een toegewezen vrije trap, die door Dejan Bislimi genomen werd aan de rand van het strafschopgebied, eindigde in de handen van doelman Sander van Reijn die toen pas echt voor het eerst in actie hoefde te komen.

 

Een aanpassing in de spelopvatting van ’s-Gravendeel bleek nog wat aan gewenning te missen. Want al na twee speelminuten in deel twee zorgde wederom Johnno Bakker ervoor dat er voor de vierde keer aan Den Bommel kant, gejuicht kon worden. Fikse tegenvaller voor ’s-Gravendeel uiteraard. En dat Johnno Bakker geen vierde doelpunt aan zijn totaal mocht aantekenen, was te danken aan doelman Jurre de Ronde die knap redding kon brengen na de inzet van Bakker.

Het lukte ’s-Gravendeel toch om wat terug te doen. Kevin Fortuin kon met de 4-1 de stand ietwat draaglijker maken. Met nog ongeveer vijftien minuten op de klok, werden bij ’s-Gravendeel de mouwen opgestroopt en werd er enigszins meer druk gezet op de verdediging van Den Bommel.

Doelman van Reijn tikte met de vingertoppen de bal over de lat na een vrije trap van Ryan Aarnoudse, maar zeven minuten voor het eindsignaal moest hij zich gewonnen geven nadat Robbie van de Weg het tweede doelpunt van ’s-Gravendeel mocht binnenkoppen.

De extra inspanning bij ’s-Gravendeel was eigenlijk te laat. De 4-2 bleef na negentig minuten op het scorebord staan. Door deze uitslag hebben ’s-Gravendeel en Den Bommel van plek gewisseld op de ranglijst. ’s-Gravendeel bezet nu plek twaalf…….

Volgende week komt IJVV de Zwerver richting Sportpark de Trekdam. Aanvang 14.30 uur.

 

Opstelling Den Bommel:

Sander van Reijn, Johan Kornet (Tony Tieleman), Frank Post, Jesper v/d Hoek, Ruben dos Rui dos Santos (Sam Domatilia) Fortes, Johnno Bakker, Wesley Bakker (Daniek de Roon), Raoul Verolme, Coen Kornet Thomas Engels), Stefan Klink, Corné op’t Hof

 

Opstelling ’s-Gravendeel:

Jurre de Ronde, Leon de Jong (75ste Robbie v/d Weg), Lorenzo v/d Heijden, Nicky Kranendonk (46ste Kevin Fortuin), Ronald van Wingerden, Maurits Kuiper (14de Luke Remijn), Job v/d Vorm, Youri Ton, Zoey Hoogwerf (75ste Perrie Huisman), Dejan Bislimi, Ryan Aarnoudse

 

Scheidsrechter: S Brouwer uit Woerden

 

Scoreverloop:

9de       1-0       Johan Kornet

15de      2-0       Johnno Bakker

26ste     3-0       Johnno Bakker

47ste     4-0       Johnno Bakker

74ste     4-1       Kevin Fortuin

83ste     4-2       Robbie v/d Weg

 

Gele kaarten:

Coen Kornet (Den Bommel)

Ronald van Wingerden (’s-Gravendeel)

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.