Dutch Nations Cup elektrisch rolstoelhockey met Richard Goudswaard uit Mijnsheerenland in Eindhoven!

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Op zaterdag 28 mei en zondag 29 mei vindt in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven de “Bever Dutch Nations Cup” plaats. Een officieel internationaal toernooi elektrisch rolstoelhockey (ofwel powerchair hockey) met de aanwezigheid van de Europese top waaronder de Hoeksche Waarder Richard Goudswaard uit Mijnsheerenland . Het toernooi geldt als voorbereiding op het Wereldkampioenschap dat in augustus in Sursee, Zwitserland van start gaat.

De ‘Iedereen kan sporten-prijs’ was eerder deze maand in de Hoeksche Waard voor rolstoelhockeyer Richard Goudswaard.

Naast favoriet Nederland zijn in Eindhoven de nationale teams van Duitsland, Tsjechië, Zwitserland en wereldkampioen Italië van de partij. “Een sterk bezet toernooi met heel sterke tegenstanders’, zo blikt bondscoach Dick Cochius vooruit. Door corona hebben er lang geen wedstrijden in internationaal verband plaatsgevonden. Oranje was voor het laatst actief in 2019 en daarna kwam corona. Daardoor ging in 2020 (en 2021) het Europees kampioenschap in Finland niet door, maar ondertussen bleef de selectie zoveel mogelijk doortrainen. ‘Het is ontzettend gaaf dat wij nu weer perspectief hebben met de twee toernooien die op stapel staan’.

Powerchair hockey is één van de grootste rolstoelsporten in Nederland. Er is een competitie met regionale en landelijke toernooien. Ook internationaal is powerchair hockey enorm gegroeid onder de vlag van de IWAS, waarbij de intentie er is om powerchair hockey tot een erkende Paralympische sport te laten uitgroeien. Nederland heeft in alle jaren sinds het ontstaan van powerchair hockey een prominente rol in deze sport gespeeld en vele kampioenschappen en prijzen veroverd.

‘Het belooft een mooi toernooi te worden waar Nederland hoopt te schitteren. Uiteraard is het ultieme doel om Wereldkampioen te worden in augustus, maar dit toernooi in Eindhoven willen we zeker ook winnen. Voor de vele sponsoren en fondsen is het een mooi moment om ons te zien spelen in eigen land. We zijn ontzettend afhankelijk van hen en hebben in Eindhoven de gelegenheid om hen kennis te laten maken met het team en onze boeiende sport. We hebben er echt zin in’, zegt Cochius.

www.dutchnationscup.nl www.powerchairhockey.nl

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.