Na de boom nu 2e bordje weg bij Koningin Beatrix boom

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Toenmalig wethouder Wouter Joosten (rechts) was in 2013 zelf aan de slag gegaan om het nieuwe bordje bij de Koningin Beatrix boom te zetten. (Foto: Arie Pieters.)

De Koningin Beatrix boom in ‘s-Gravendeel heeft niet al teveel geluk gehad in zijn leven. En nadat de boom in 2017 het loodje legde is nu ook het tweede naambordje, ooit geschonken door een plaatselijk bedrijf verdwenen. Komt de Koningin Beatrix boom ooit nog terug in ‘s-Gravendeel?

Het eerste naambordje van de boom, aangeplant in het najaar van 1980 op de plek waar vroeger het historische wijkje Bevershoek was, viel ten prooi aan vandalen. Maar de jonge boom die uiteraard was aangeplant ter gelegenheid van de troonswisseling bleef daarvan gelukkig gespaard. Mede op verzoek van enkele toenmalige buurtbewoners en de regionale bomenwerkgroep zorgde een plaatselijke sponsor, de firma Barth uit ‘s-Gravendeel voor een keurig nieuw naambordje. Wethouder Joosten van de gemeente Binnenmaas, waar ‘s-Gravendeel sinds 2010 deel van uitmaakte kwam persoonlijk naar het plantsoen naast de haven om het nieuwe, roestvrijstalen bordje bij de boom te zetten. Maar helaas, vier jaar later gaf de paardenkastanje door de bloedingsziekte de geest. En dus was nu het omgekeerde gebeurd: Er was wel een bordje maar geen boom meer. Tijdens de laatste jaren van de nu inmiddels voormalige gemeente Binnenmaas werden van meerdere kanten nog verzoeken ingediend voor een nieuwe Koningin Beatrix boom, maar die kwam er tot dusver niet. En nu blijkt ook het nieuwe naambordje, dat destijds zo fraai ‘hufter proof’ uit roestvrij staal was opgetrokken met de noorderzon te zijn vertrokken. Het is dus maar de vraag of er ooit nog een nieuwe Koningin Beatrix boom gaat terugkeren in ‘s-Gravendeel.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.