FC Binnenmaas stelt teleur tegen Pelikaan

5 Min Read
Maasdam –  Waar er nog steeds een goede kans was om de derde periode binnen te halen moest er wel gewonnen worden van het al uitgespeelde Pelikaan. Pelikaan wat met veel invallers speelde was naar de Lange Weide gekomen om niet te verliezen.

De eerste twintig minuten waren zeer afwachtend van de thuisclub en liet Pelikaan veel aan de bal. Wel was er goed moment in de 7e minuut. Een hard schot van Yannick vd Laan werd stijlvol door keeper de Groot over de lat getikt. Uit de corner daarop, kopte aanvoerder Luc Rozendaal bij de 2e paal met een boogje op het dak van het doel. Maar na 20 minuten kwam Pelikaan op voorsprong. Het nog steeds zoekende FC Binnenmaas naar de beste tactiek werd te makkelijk uitgespeeld door de linies. Het drukzetten lukte weer niet goed en de bal kwam via de linksbuiten voor de goal. Daar stond spits Juhlien Castilio te veel vrij en mocht naar zijn goede been aanleggen om hard af te drukken, 0-1.
FC Binnenmaas moest in de achtervolging en gooide het roer toen wel om en zette de geïmproviseerde verdediging van Pelikaan onder druk en kreeg toen ook zijn kansen. In minuut 22 kwam een voorzet van Jannick v.d. Laan bij Lars Brinkman terecht maar die zag zijn schot hard over de kruising scheren. De druk werd groter en de gelijkmaker kon niet lang op zich blijven wachten. Een bekeken stiftballetje van Youri van Noort door de defensie van Pelikaan kwam bij de diepgaande Daan Leggedoor terecht. De topscorer wist hier wel raad mee en schoot kiezelhard raak in de lange hoek, 1-1. FC Binnenmaas ging door en kreeg nog kansen om op voorsprong te komen maar zowel Daan Leggedoor als Jannick v.d. Laan konden het net niet vinden. Ook was Pelikaan nog dichtbij een voorsprong. Een verdediger van FC Binnenmaas werd op de achterlijn in de luren gelegd en de bal kwam gevaarlijk voor de goal. Gelukkig was Luc Rozendaal wel scherp en wist met een sliding nog net redding te brengen. Zo werd er dus met een 1-1 ruststand aan de thee gegaan.

De tweede helft werd niet veel beter aan de kant van de thuisclub, het bleef slordig en wist niet echt Pelikaan continu onder de druk te krijgen. Toch kwamen er wel wat kansen. De goed spelende Mayles Glen werd diep gestuurd en schoot hard voorlangs. Maar in minuut 70 was er ook een grote kans voor Pelikaan. Maar doelman Thijs Botterhuis wist met de voet zoals zo vaak redding te brengen. In minuut 80 kwam FC Binnenmaas weer op voorsprong. Daan Leggedoor stak de met veel energie spelende Mayles Glen diep weg. Nu ramde hij de bal via binnenkant paal wel hard achter doelman de Groot, 2-1. Maar weer lukte het FC Binnenmaas niet om lang van de voorsprong te genieten door de bal lang in de ploeg te houden. Er kwam al een waarschuwing die door Thijs Botterhuis werd gepareerd maar was in minuut 83 kansloos nadat een voorzet door de inlopende Vince van Nes met de kruin werd verlengd en zo via de paal in de lange hoek binnenrolde, 2-2. FC Binnenmaas perste er nog wel een slotoffensief uit maar gaf hierdoor ook steeds meer ruimte weg. Hier profiteerde Pelikaan nog bijna van, maar weer wist doelman Thijs Botterhuis redding te brengen. In de laatste minuut van de blessuretijd was er nog een goede schot kans vanaf rand zestien voor Youri van Noort maar die schoot de bal net aan de verkeerde kant van de paal. En zo bleef FC Binnenmaas dus steken op een gelijkspel. En wordt de kans op de 3e periode dus steeds kleiner en kleiner. De koppies van de spelers stonden begrijpelijk daarom niet al te vrolijk direct na de wedstrijd. Maar de altijd positieve aanvoerder Luc Rozendaal had nog eens goed naar de nieuwe stand gekeken na de verrassende uitslagen op de andere velden en had gezien dat bij verlies van de andere concurrenten en bij winst van FC Binnenmaas volgende week bij Deltasport er nog een kansje ligt. Hopelijk kan het elftal van Michel van Noort zich nog een keer opladen en dit vreemde corona seizoen met stroeve start toch nog een leuk einde geven. Aftrap in Vlaardingen is om 14.30 uur.