Zinkwegse Boys-Piershil 6-0:  Simpele zege voor de thuisploeg.

Oud-Beijerland – Met enige weemoed bekeek ik de wedstrijd Zinkwegse Boys-Piershil. De laatste derby van de Zinkweg tegen de club, die samen met Goudswaardse Boys een nieuwe toekomst tegemoet gaat.

De wedstrijd ging eigenlijk nergens meer om, want Zinkwegse Boys was al zeker van het spelen in de nacompetitie. De thuisploeg wilde echter niet verliezen, daar de indeling in deze nacompetitie wellicht wel gunstiger zou kunnen worden met nog wat extra winstpunten. Er werd vooraf druk gerekend!

Een strakke wind dwars over het veld bemoeilijkte het spelen van lange ballen. Dat was in het voordeel van Zinkwegse Boys, dat al het hele seizoen met goed verzorgd voetbal trachtte het de tegenstander knap lastig te maken. Hetgeen leidde tot de huidige prima klassering (3e). Zeker een grote verdienste van technische staf Peter van Dam en assistent Henk Reedijk.

Tegen ploegen, die te veel ruimtes lieten vallen, leidde dit tot duidelijke zeges. Zo ook zaterdag. Al in de 7e minuut werd een fraaie aanval over rechts, met een strakke voorzet van Rens Burgwal, keurig afgerond door ‘good old’ Otman Fertoute: 1-0.

Piershil probeerde nog in de wedstrijd terug te komen, maar bleek onmachtig. In de 34e minuut maakte simon van Rheeden de 2-0 (na een mooie actie van Kevin Brasser!), en 2 minuten daarna was het Mike Fiere, die een wederom fraaie combinatie keurig afrondde. 3-0. Feitelijk was er daarna weinig sprake meer van een wedstrijd, zeker omdat de gastheren er vlak voor rust ook nog 4-0 van maakten: Rens Burgwal toonde wederom zijn grote vorm van de laatste weken met een schitterend doelpunt vanaf de rechterkant.

Na de rust maakten beide ploegen zich niet echt meer druk. Zinkwegse Boys was gewoon veel beter, maar speelde wat voorzichtig met het oog op de nacompetitie. Blessures en gele of rode kaarten moesten vermeden worden. Deze ‘voorzichtigheid’ leidde echter ook tot wat slordigheden, zoals in de 57e minuut. Een goed schot van Allyson Corderio Demetrio werd prachtig gestopt door Zinkwegs betrouwbare sluitpost Stephan van Lierop.

Hierdoor gewaarschuwd zette de thuisploeg toch nog even aan. Dat resulteerde in de 5-0. De voor Otman Fertoute ingevallen Marnix de Koning schoot de bal hard langs Piershil-keeper Robin Roest.

Ook de 6-0, in de 85e minuut, werd deze ongelukkige goalie niet bespaard. Simon van Rheeden voltrok dit vonnis na een oogstrelende steekpass van Mees Lebbink, die in de 77e minuut Lars Stolk prima had vervangen. Jaap Hempel viel ook goed in voor Mike Fiere.

‘Man of the math’: Justin de Lange: altijd aanspeelbaar, goed in de opbouw. De ‘stille kracht’ van Zinkwegse Boys.

Scheidsrechter Johan Strijd floot een prima pot.