Goudswaardse Boys sluit laatste wedstrijd af met overwinning

Foto en verslag Sander Schilperoort

Afgelopen zaterdag speelde het 90-jarige Goudswaardse Boys (18 juni 1932) de laatste officiële thuiswedstrijd onder die naam en zegevierde afgetekend met 3-0.

Na de indrukwekkende blauw-witte sfeeractie was minuut 1 nog niet verstreken of Goudswaarder Thimo Herrewijnen trof op aangeven van Thomas van Peperstraten van dichtbij de Rotterdamse lat. In de vijfde minuut mikte aan de overzijde na een door de 16-jarige Micol Rincon opgezette aanval Rody Lookermans voorlangs het doel van Bryan Huijzers. De Boys bleven de aanval zoeken en na een kwartier spelen was het raak. Een voorzet van Thomas van Peperstraten werd door Jacco Vink achter TransvaliaZW-keeper Rowan Orie geschoten: 1-0. Beide ploegen kregen in het vervolg van de eerste helft de nodige scoringsmogelijkheden, maar met name voornoemde Thomas van Peperstraten had op slag van rust het vizier niet op scherp staan.

Na de thee duurde het nog tot de 58ste minuut voordat de thuisclub de voorsprong verdubbelde. Thimo Herrewijnen legde de bal panklaar voor topscorer Jacco Vink, die simpel kon binnentikken: 2-0. De bezoekers konden slechts sporadisch gevaar stichten voor het Goudswaardse doel en zagen de grootste mogelijkheid verloren gaan toen Quinten Dijke met nog een kwartier op de klok een strakke voorzet van Dylon Dionie Virginie miste. Namens de gastheren was er voor het centrale verdedigingsduo Johan Bestebreur en Wesley van Gijzen in de 80ste minuut een publiekswissel vanwege hun welverdiende “voetbalpensioen” ten gunste van Justin Munne en Mitchell Klijn. In de laatste minuut zag scheidend oefenmeester Leo Tol hoe zoon Nardo met een geraffineerd lobje over de Rotterdamse doelman de einduitslag op 3-0 bepaalde. Zo beëindigt Goudswaardse Boys dit vanwege de Corona rommelig verlopen seizoen 2021-2022 zeer verdienstelijk als 3e in periode 3 en als 6e in de eindrangschikking met de cijfers 26 10 7 9 37 47-45. In het volgende seizoen gaan Goudswaardse Boys en Piershil samen verder onder de degelijke, vooroorlogse, naam Fortuna Be Quick.