GOZ Met opgeheven hoofd de vakantie in…..

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
Foto GOZ
Andere titel boven dit verslag?
Hoe graag had Uw verslaggever dit verslag willen beginnen met de titel; “Maense verpulvert door ontketend GOZ” of “GOZ neemt volgende horde richting de 3e klasse”? Maar helaas……. Het seizoen zit erop voor GOZ…… Maense bleek een maatje te groot voor GOZ.
 
De uitslag, 1-4, doet vermoeden dat GOZ “kansloos” was bij deze wedstrijd maar dat was zeker niet het geval.
Maense opende sterk en kwam na 7 minuten (al) op 0-1. In de 20ste minuut zelfs op 0-2. GOZ herpakte zich goed en in de 42ste minuut maakte Valentijn Verweij de 1-2.  En als???…….. “als” ….de scheidsrechter een minuut later de goal van Julian van Es NIET had afgekeurd (vanwege hands), ja dan???  Maar ja,  “als”, “dan” telt niet in het voetbal……NB. In de laatste 10 minuten liep Maense nog uit naar 1-3, 1-4……detail.
 
Geweldig seizoen GOZ
De (staande) ovatie na afloop van de massaal aanwezige supporters was dan ook meer dan terecht. Wat een geweldig seizoen heeft “dit” GOZ gedraaid.
Een voorbereiding en bekercompetitie met louter verliespartijen, een incompleet team (veel belangrijke spelers gestopt of vertrokken, een 2e team dat moest worden opgeheven/teruggetrokken om het 1ste te versterken, blessuregolf/golven. De “deskundigen” (?) zagen het al gebeuren…. Dit GOZ moest vrezen voor degradatie naar de (nieuwe) 5e klasse.
 
Maar “dit” team bleek een “echt team”. De schouders gingen eronder en er ontstond een “over mijn lijk”-mentaliteit. En zo kon het gebeuren dat de prestatie’s steeds beter werden. Soms met “echt goed voetbal”, soms met “een beetje mazzel” maar toch….
 
De serie in de 2e periode is natuurlijk het “hoogtepunt” van dit seizoen. Het team steeg boven zichzelf uit…… De legendarische wedstrijd (op dinsdagavond) tegen SCO’63 waar in de blessuretijd een 1-0 voorsprong bijna werd weggegeven….. om in de allerlaatste seconde alsnog te worden gewonnen….. Het feest (op Super-Saturday) toen de 2e periode, op eigen kracht, werd binnengehaald. Dit gaat de geschiedenis-boeken van GOZ in…..
 
Aan het einde van het seizoen werd een 4e plaats gepakt, met ruime voorsprong op de nr. 5.
 
Een topprestatie van het team, maar natuurlijk ook van de trainerT, Pascal van den Hoek en zijn volledige staf…..  En het “toetje”, de na-competitie…… Een flitsend begin tegen Rockanje….. 6-1.
 
De uitschakeling tegen Maense doet wel (een beetje) pijn maar de trots overheerst. Trots op “dit” team, Trots op “deze” club.
 
Nieuwe ronde, nieuwe kansen
Volgend seizoen, nieuwe ronde, nieuwe kansen. De scouting heeft zijn werk goed gedaan de afgelopen tijd. Een aantal nieuwe spelers komt “ons” versterken. Er komt weer een 2e en zelfs een 3e selectie-team bij de club. Eigen jeugd schuift door en krijgt de kans zich te laten zien in 1,2 of 3. Kortom: GOZ gaat met een goed en gerust hart de toekomst in. En dat het maar een mooie toekomst mag worden…..
 
Fijne vakantie allemaal en tot het nieuwe seizoen….
 
FORZAGOZ.
 
PS. Een speciaal dankwoord aan de supporters is wel op zijn plaats. GOZ mag namelijk heel trots zijn op haar supporters. Jong en oud volgt de club, massaal, bij thuis- en uitwedstrijden. Eigenlijk speelt GOZ altijd een “thuiswedstrijd”. De sfeeractie’s van Supporters Groep GOZ zijn ondertussen “wereldberoemd” in de 4e klasse (en daarbuiten). Ze geven de spelers van GOZ 1 net even dat extra beetje steun/power…. (En imponeren de tegenstanders…). Daarom: bedankt supporters van GOZ voor jullie steun en volgend seizoen rekenen wij weer op jullie!!!

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren