Vredenburch-Zinkwegse Boys 4-3 Eervol verlies voor de Zinkweg.

3 Min Read

De ploeg van trainer Peter van Dam moest voor de nacompetitie afreizen naar Rijswijk. Vredenburch, winnaar (2-1) van de eerste nacompetitiewedstrijd (ten koste van VCS), was de opponent.

De Oud-Beijerlanders begonnen voortvarend aan de wedstrijd: binnen 1 minuut werd er gescoord door Simon van Rheeden, wiens schot nog van richting werd veranderd door een verdediger van Vredenburch. De Boys leken zelf geschrokken door deze snelle voorsprong en lieten zich door de thuisploeg terugdringen. In de 15e minuut kon Stephan van Lierop nog schitterend redden, maar in de 28e minuut was het wel raak: 1-1. En de thuisclub maakte er in de 31e minuut zelfs 2-1 van. De lat voorkwam vlak voor rust zelfs de 3-1.

Na de rust bracht trainersduo Peter van Dam en Henk Reedijk Mike Fiere in de ploeg om wat extra vechtlust toe te voegen. Dat lukte deels, maar al snel (48e minuut) liep Zinkwegse Boys achter de feiten aan: een slimme steekbal zette de spits van Vredenburch alleen voor de kansloze keeper Stephan van Lierop: 3-1. De aansluittreffer viel een minuut later. Justin de Lange kreeg in een druk strafschopgebied plots de bal vrij voor zijn rechter en benutte dit buitenkansje: 3-2.

Het had een echte wedstrijd kunnen worden, ware het niet, dat de KNVB-grensrechter verzuimde te vlaggen bij een vrije trap vanaf de zijkant. Of de Zinkweg-verdediging op tijd naar voren stapte zullen we bij gebrek aan VAR nooit te weten komen. Feit blijft, dat er drie man van Vredenburch in de 56e minuut alleen voor de doelman van ZWB stonden. Het scoren werd zo wel erg simpel: 4-2. Een Zinkweg-toeschouwer naast me vroeg zich vertwijfeld af, of de keuze voor de ‘buitenspel-val’ in een dergelijk belangrijke wedstrijd verstandig was.

Weer moesten de bezoekers op jacht naar de ‘Anschlusstreffer’. Deze werd in de 64e minuut gemaakt door Simon van Rheeden, maar het mocht niet baten. De tijdwaarneming op het scorebord bleef symbolisch op die 64e minuut steken; de wedstrijd was gespeeld. Zinkwegse Boys drong nog wel aan, maar gaf daardoor achterin vaak teveel ruimte weg. In de slotfase waren de beste kansen voor de verdiende winnaar: Vredenburch.

Zinkwegse Boys kon met opgeheven hoofd dit prima seizoen afsluiten, daar waren de vele wederom meegereisde trouwe Zinkweg-supporters het roerend over eens.