Strijense kunst in Strijens museum

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto: Pauline van Roon

STRIJEN – Vanaf zaterdag 2 juli staat museum “Het Land van Strijen” de eerste 2 maanden in het teken  van kunst door een Strijense kunstenares gemaakt. Pauline van Roon is een veelzijdig en creatief kunstenares die geen uitdaging uit de weg gaat.

Op achttienjarige leeftijd is ze begonnen met het beschilderen van allerlei voorwerpen  in de Hinderloper stijl: klompen, dienbladen, kolenkitten, melkbussen, enz. De door haar beschilderde prikslee (die al in het bezit is van het museum) zal daar ook te zien zijn.

Later heeft ze zich bezig gehouden met allerlei textiele werkvormen zoals haken, borduren en kleding naaien.De laatste jaren heeft ze het schilderen weer opgepakt. Nu maakt ze ”mixed media art”, dat is werken met verschillende materialen en technieken o.a. het werken met stempels, stencils, plakken van collage, aanbrengen van structuur en natuurlijk schilderen.

Ze werkt op doek, hout of mdf en maakt Tyni Art op bierviltjes, sjoelsteentjes e.d. Ook werkt zij op doosjes, fotolijstjes, flessen en vele ander voorwerpen voor decoratie.
Veel hiervan zal dan ook te zien zijn in de expositieruimte van het museum.
Openingstijden zie  www.hetlandvanstrijen.com

 Voor groepen op afspraak van maandag tot en met  zaterdag


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.