Agent vervolgd voor fatale aanrijding Maasdam

0
607
De politieagent die in december het dodelijke ongeluk veroorzaakte langs de N217 in Maasdam wordt strafrechtelijk vervolgd. Dat laat justitie weten. De agent van 43 reed onvoorzichtig volgens justitie en botste daarbij op een vrouw van 29 uit Den Bosch op een scooter. Zij kwam hierbij om het leven.
 

Officieel wordt de agent verdacht van het ‘overtreden van artikel 6 van de Wegenverkeerswet’. Omdat het om een agent gaat deed de Rijksrecherche onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoek. Daaruit blijkt dus dat de 43-jarige onvoorzichtig reed op de parallelweg van de N217. Uit het onderzoek dat de Rijksrecherche eerder deed bleek al dat de agent niet in achtervolging was.
 
Het ongeluk gebeurde op 20 december vorig jaar. Er werd nog groots uitgerukt om de scooterrijdster uit Den Bosch te redden, maar dat mocht niet meer baten. De politieagent in de auto bleef ongedeerd.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.