Afscheid Leerlingen groep 8 De Weerklank in Westmaas

0
455

Op vrijdag 1 juli heeft CBS De Weerklank uit Westmaas afscheid genomen van groep 8.


De leerlingen kwamen deze dag om 10.00 uur naar school om vervolgens in ‘De Theetuin’ in Rijsoord te gaan bowlen en te midgetgolfen. Deze activiteiten werden hen aangeboden door de ouderraad. Het ‘echte’ afscheid begon om 17.00 uur met een glaasje en een cakeje. Daarna werden de leerlingen en ouders welkom geheten door de directeur, Steven van Schaik. In zijn voorwoord was aandacht voor de identiteit van de school en de schoolbetrokkenheid tussen leerkrachten en ouders. Ook werden de ouders bedankt voor het in de school gestelde vertrouwen in alle jaren. 

De leerkracht van groep 8, Daan v.d. Pol had een presentatie voorbereid op het digibord. Deze presentatie begon met ‘foute’ eigenschappen van de leerlingen. Dit zorgde voor veel hilariteit onder de kinderen en hun ouders. Daarna was er -individueel- aandacht voor de leerlingen. Op de letters van hun naam werden kenmerken en eigenschappen vertoond en uitgebreid besproken. Na elke ‘bespreking’ kregen de kinderen een tasje met een schooldiploma en een Bijbel aangeboden. Van de ouders kreeg de school daarna een mooi cadeau aangeboden (zie foto’s). De vogels hierop hebben de kinderen zelf gefiguurzaagd en geverfd. De activiteiten op school werden afgesloten met het naar buiten gooien van de leerlingen.

Na dit spektakel gingen de leerlingen met de boot naar de scouting in Mijnsheerenland waar het vervolg plaatsvond. Hier was een gezellige barbecue tot in de late uurtjes. We hebben lekker gegeten en met elkaar genoten van de kinderen! We hebben afscheid genomen van een erg leuke groep kinderen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.