MP Motorsport uit Westmaas kent een geweldig weekend in Budapest

0
662
Hungarian GP at the Hungaroring. Podium race 1: Caio Collet #10 MP Motorsport, Franco Colapinto #29 VAR and Kush Maini #12 MP Motorsport © 2022 Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency

Het Formule 3 weekend kon voor MP Motorsport uit Westmaas niet beter gaan dat dit. Beide races in het weekend waren officieel nat verklaard door de vele regen die vooraf aan de races viel. Het weekend begon al goed op vrijdag, toen Alex Smolyar pole position pakte tijdens de kwalificatie. Ook Kush Maini en Caio Collet hadden zich in de top 10 gekwalificeerd.

In Formule 3 wordt de top 12 van de kwalificatie omgedraaid voor de starting grid van de Sprint Race op zaterdag. Hierdoor begon Caio Collet vanaf P4 en Kush Maini vanaf P7. Beide MP Motorsport coureurs vlogen door de grid heen en na een aantal ronden had Collet de leiding. Hij reed meteen weg en won de race met een verschil van meer dan 8 seconden. Kush Maini reed een rustigere race en besloot richting het einde van de race aan te vallen, waardoor hij zijn banden opspaarden. Hij eindigde derde waardoor er een dubbel MP Motorsport podium was.

Zondag begon Alex Smolyar vanaf de eerste positie, hield de leiding van de race en won met een verschil van 5 seconden. Door goed banden management en een strategie van het team, kwam hij niet in de moeilijkheden. Ook Kush Maini en Caio Collet eindigde in de top 10, waardoor het team belangrijke punten scoorden en twee overwinningen in één weekend behaalde.

Formule 2

Clément Novalak had een lastige race op zaterdag. Na contact met Nissany, waar Clément een 10 seconden penalty voor kreeg, moest hij ook naar binnen komen voor een pitstop nadat hij er een lekke band aan overhield. Hij finishte de race achteraan. Leider van het F2 kampioenschap Felipe Drugovich eindigde de race als vierde en haalde daardoor belangrijke punten binnen. 

Tijdens de Feature Race op zondag finishte Drugovich negende. Clément viel net buiten de punten en eindigde twaalfde.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.