Tijdelijke pomp geplaatst in Piershil

0
1108

Het is de afgelopen tijd lang droog geweest. Daardoor is het waterpeil op sommige plaatsen gezakt. In Piershil wordt daarom door het Waterschap een extra pomp neergezet.

Vanmiddag plaatst  Hollandse Delta uit voorzorg een tijdelijke pomp bij de haven in Piershil (Hoeksche Waard). Deze pomp kan water uit de rivier het Spui inlaten. Dit wordt gedaan om het waterpeil in de achterliggende polder op niveau te houden. De droogte van de afgelopen periode heeft ervoor gezorgd dat de waterstand gedaald was. Het lukt dan niet altijd om via de vaste inlaat water in de sloten te pompen. Met deze noodpomp lukt dat wel. De pomp blijft zo lang dat nodig is staan.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.