Speelnatuur Tiengemeten weer open

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Speelnatuur van OERRR op Tiengemeten - Foto Natuurmonumenten

(Groot)ouders en hun (klein)kinderen zijn vanaf vrijdag 5 augustus weer van harte welkom in speelnatuur op Tiengemeten. De onderzoeken wijzen uit dat er geen zwemmersjeuk meer aanwezig is in het water. Vooral met de zomerse temperaturen die gepland staan voor volgende week, hoopt Natuurmonumenten met deze opening voor koel vertier te zorgen.

 

Bij de start van de zomervakantie moest de speelnatuur op Tiengemeten helaas haar deuren sluiten. De reden hiervoor waren meldingen van zwemmersjeuk van kinderen die in het water hadden gespeeld. Niet schadelijk voor de gezondheid, maar vooral heel vervelend omdat het jeukt. Er zijn inmiddels diverse onderzoeken geweest, maar hier is geen bevestiging van zwemmersjeuk uit gekomen. In de afgelopen weken is het water regelmatig ververst. Gisteren heeft een aantal kinderen en hun ouders speelnatuur getest met een dagje vlotten bouwen, zwemmen en spelen in de modder. Zij meldden Natuurmonumenten een positief bericht terug, zonder jeuk!

 

Vandaar dat Natuurmonumenten vrijdag 5 augustus de deuren weer opent van speelnatuur. Dagelijks houdt zij de kwaliteit van het water in de gaten om eventuele herhaalklachten te voorkomen.

 

Kom jij ook weer lekker spelen en ravotten in de grootste natuurspeeltuin van Nederland? Speelnatuur Tiengemeten is van dinsdag tot en met zondag open van 10.15 uur tot 16.45 uur. Kijk voor meer informatie op www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten.

 

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.