Zoë van Gils uit Puttershoek pakt 2e plek op NK atletiek onder de 16 jaar in Amsterdam

1 Min Read
Foto PR

Vandaag stond Zoë van Gils (14jaar) in Amsterdam aan de start op het Nederlands Kampioenschap atletiek onder 16 jaar.

In de ochtend stond de 300 meter series op het programma. De serie kwam Zoë makkelijk door. Ze werd eerste in de serie zonder alles te hoeven te geven. In de middag tijdens  de finale moest het echt snel gaan om een medaille te winnen. Zoë pakte tussen de races goed haar rust. En besprak het raceplan voor de finale race met haar trainer Brendan Troost.

Het startschot klonk voor de finale, Zoë knalde de blokken uit. Na 200 meter kwam ze als 2e de bocht uit om het laatste rechte stuk op te gaan. Deze positie behield Zoë tot op de finish. In een snelle tijd van 41,74sec kwam Zoë over de finish.

De tweede plaats en de snelle tijd gaf tevens toegang tot een internationale wedstrijd voor atleten onder 16jaar. Deze internationale wedstrijd vindt 3september plaats in Duitsland. Dan mag Zoë voor het eerst in een oranje tenue voor Nederland uitkomen. Vanzelfsprekend kijkt ze daar erg naar uit.