Cursus Heldin en EHBO van het Rode Kruis: meer zelfvertrouwen voor vrouwen

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto Rode Kruis

Oud-Beijerland – Je kind brandt zich aan hete thee, wat doe je? Je dokter neemt je niet serieus terwijl je kind écht ziek is, wat zeg je? Iemand raakt in paniek of wordt agressief, hoe reageer je? Samen met Rode Kruis Zuid-Holland Zuid organiseert de Bibliotheek Hoeksche Waard in oktober speciaal voor vrouwen de cursus Heldin. Tijdens de cursus werken de deelneemsters aan hun weerbaarheid en zelfvertrouwen. Daarbij vergroten zij hun EHBO-kennis. In de cursus Heldin leren vrouwen hulp te bieden, hulp te vragen, om te gaan met lastige situaties (zoals meningsverschillen) en te reageren op noodsituaties.

Word een Heldin!
Het resultaat van de cursus is dat je als vrouw sterker in je schoenen staat. De cursus wordt gegeven door vrouwelijke trainers en EHBO-instructrices. Tijdens zes bijeenkomsten komen aan bod: Eerste Hulp Bij Ongelukken, durven hulp te vragen, effectiever communiceren (bijvoorbeeld wanneer iemand je niet serieus neemt), eigen talenten ontdekken en jezelf laten zien, voor jezelf opkomen in vervelende situaties (zoals het aangeven van grenzen en hoe je met ruzies omgaat).

Na de cursus krijgen de deelnemers een officieel EHBO- en Heldin-certificaat en een handige EHBO-minigids.

Voor wie?

Deze cursus is voor toekomstige heldinnen die onzeker zijn (geworden) over hun eigen kunnen en zich graag verder willen ontwikkelen. Factoren die mee kunnen spelen zijn bijvoorbeeld een laag zelfbeeld, onrustige financiële situatie, taalachterstand of weinig contacten buitenshuis. Deze cursus laat een toekomstige heldin zien dat je waardevol bent voor de maatschappij.

Hoe ziet de cursus er uit?

De cursus is in de bibliotheek van Oud-Beijerland, Waterstal 1. Op dinsdag 20 september om 10.00 uur is er een voorlichtingsbijeenkomst. Daarna wordt een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek en volgen de zes bijeenkomsten waarin je echt zelf aan de slag gaat. De cursusdata zijn: 4, 11, 18, 25 oktober en 1 en 8 november van 10.00-12.30 uur.

Aanmelden

Wil je heldin worden of meer informatie? Stuur een mail naar [email protected] of bel naar 0186 653 432  of geef je naam en telefoonnummer door bij de balie in de bibliotheek.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.