Kinderopvangacademie Hoeksche Waard start nieuwe groep!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto de Hoeksche School

In maart van dit jaar is de eerste groep zij-instromers gestart bij de Kinderopvang Academie Hoeksche Waard. In een jaar tijd behalen zij het MBO diploma gespecialiseerd pedagogisch medewerker, niveau 4. Ondertussen ontvangen ze gelijk salaris en ook de opleiding wordt betaald. Wie wil dit nou niet? Dit keer hebben De Hoeksche School Kinderopvang, Kivido, Kidspalace, SpeelOkee en SDK kinderopvang de krachten gebundeld om met elkaar de personeelstekorten in de kinderopvang aan te pakken.

Want regelmatig zien deze organisaties zich gedwongen om incidenteel groepen te sluiten omdat ze de roosters niet meer kloppend krijgen. “Dit is voor niemand leuk”, geeft Cora Labree, directeur-bestuurder, van De Hoeksche School Kinderopvang aan. “Ouders moeten dan andere wegen zoeken om hun kind op te vangen en personeelsleden worden momenteel overvraagd. Door met elkaar deze opleiding aan te bieden hopen we op niet al te lange termijn een oplossing te hebben voor de groeiende tekorten”. Ook Inge de Boorder, directeur van Kidspalace, is enthousiast over de samenwerking. “We pakken dit echt samen aan, ook de werving en selectie wordt gezamenlijk opgepakt.

En hoe mooi is dit voor de inwoners van de Hoeksche Waard: er zijn wellicht veel mensen die altijd met kinderen willen werken maar nog niet over de juiste kwalificaties beschikken”. Naast deze twee organisaties nemen ook Kivido, Speelokee en SDK Kinderopvang deel aan de samenwerking. “Deelnemers kunnen tijdens sollicitatie hun belangstelling aangeven voor 1 van de organisaties”, vertelt Elke Keijzer, stage coördinator bij Speelokee. “We hebben in totaal 18 plekken beschikbaar!”.

Op 20 september is er een informatieavond. Aanmelden kan (bij voorkeur met C.V.) bij: [email protected]. Of kijk voor meer informatie op de websites van de deelnemende organisatie.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.

You cannot copy content of this page