Workshop over Delpher

0
43
Foto Pixabay

Oud-Beijerland – Stond jouw overgrootmoeder in de krant? De Bibliotheek Hoeksche Waard organiseert een workshop over Delpher. Delpher is een website ontwikkeld en beheerd door de Koninklijke Bibliotheek met een grote online verzameling van oude kranten en tijdschriften. De workshop is op vrijdagavond 16 september in de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum.

Delpher vormt een prima bron om historische informatie te vinden over tal van onderwerpen. De bronnen gaan terug tot 1618 en op trefwoord zijn de meest gedetailleerde teksten te vinden. Bij de workshop krijgen de deelnemers tal van mogelijkheden aangereikt om thuis vanaf hun eigen computer of tablet de geschiedenis in huis te halen.

Bibliothecaresse Geertje Wiersma geeft deze workshop op vrijdagavond 16 september van 19.30 tot 21.00 uur in de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (Oude Raadhuis, Waterstal 1). De kosten voor deze leerzame workshop zijn € 5,75. Voor leden van de bibliotheek zijn deze € 5,00. Wie een tablet heeft, mag deze vooral meenemen.

Aanmelden via debhw.nl/actueel/agenda of bij de balie in de bibliotheek.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.