Militaire oefeningen in de Hoeksche Waard 19 – 21 september

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Het 301 Sqaudron van de Luchtmacht oefende boven de Hoeksche Waard met twee Apache helikopters. Deze foto maakte fotograaf Jeffrey Groeneweg op de Buitendijk in Strijensas - Foto Archief.

Het Ministerie van Defensie heeft gemeente Hoeksche Waard op de hoogte gebracht van een militaire oefening die plaatsvindt in de periode maandag 19 tot en met woensdag 21 september. De precieze dag (en het dagdeel) kunnen zij niet bekendmaken. Dit is afhankelijk van keuzes die gemaakt moeten worden en die dus van invloed zijn op het verloop van de oefening.

De oefening wordt uitgevoerd door een speciaal team van het Korps Commandotroepen. Aan deze oefening nemen 20 personen deel en wordt ondersteund door 2 militaire wielvoertuigen en 1 helikopter. Direct omwonenden worden door Defensie zelf op de hoogte gebracht. De oefening op de grond duurt niet langer dan 5 minuten en er wordt geen gebruikgemaakt van (oefen)munitie.

Algemene klachten

Voor algemene klachten waarbij geen sprake is van schade kunt u contact opnemen met de Sectie Communicatie van 13 Lichte Brigade. Dit kan via e-mail [email protected].

Heeft u door de oefening schade opgelopen?

Meld dit dan bij de sectie Claims van het Ministerie van Defensie. Dat kan via e-mail [email protected] of schriftelijk via Sectie Claims Ministerie van Defensie, Postbus 90004, 3509 AA Utrecht (telefoonnummer 030 – 218 04 20). Vermeld daarbij de militaire eenheid zoals kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, het soort schade enzovoort.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.