D66-motie verkeersveiligheid verworpen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
D66 raadslid Coen Raijer - Foto PR

Tijdens de besluitvormende raad van 13 september heeft D66 Hoeksche Waard een motie ingediend om de verkeersveiligheid op het eiland te verbeteren. De motie riep het college op om een burgerberaad in te stellen bestaande uit inwoners en bedrijven en samen met hen de verkeersproblematiek op te lossen. Ook riepen de Democraten op om verkeersveiligheid als specifieke opgave in het uitvoeringsprogramma van het nieuwe college moeten te benoemen zodat het niet ondersneeuwt tussen andere prioriteiten. Tot slot werd het college opgeroepen om een lokale bewustwordingscampagne te beginnen voor veiliger gedrag in het verkeer in de Hoeksche Waard.

Met alleen steun van PvdA, GroenLinks en Constructief Hoeksche Waard is de motie van D66 om de verkeersveiligheid te verbeteren verworpen. Coen Raijer (fractievoorzitter D66 Hoeksche Waard) zegt daarover: “Ik vind het jammer dat onze motie om verkeersveiligheid meer aandacht te geven is verworpen. Wij krijgen wekelijks e-mails van bezorgde inwoners over verkeersveiligheid. We hadden graag gezien dat de inbreng van belangengroepen en betrokken inwoners gebundeld kon worden in een burgerberaad. Wij zien dat als een volwaardig adviesorgaan van de gemeente voor verkeersveiligheid dat samen kan werken aan oplossingen.”

Hoewel de motie niet werd aangenomen herkenden veel partijen zich wel in de noodzaak om de verkeersveiligheid te verbeteren. De partijen die tegen de motie hebben gestemd hadden onder andere moeite met het lostrekken van het onderwerp uit de bredere discussie over mobiliteit. Volgens hen is het ook beter om dit onderwerp te bespreken tijdens de behandeling van de begroting in het najaar. Verder hadden partijen moeite met het combineren van verkeersveiligheid en participatie.

Volgens Coen Raijer hecht zijn partij ook veel waarde aan een goed proces. “Maar in het geval van verkeersveiligheid vinden wij dat we iets minder procesmatig en meer praktisch moeten denken. Er is zo veel aan de hand op de wegen in onze gemeente en die druk neemt alleen maar toe de komende maanden. De inwoners van de Hoeksche Waard vragen ons om nu te handelen.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren