Lezing Willy Spaan over het boek de Canon van de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Maasdam – In verband met het 12,5 jaar bestaan van de Boekenbus “Stap in de wereld van boeken”, zal er een lezing zijn op 29 september a.s. Mw. Willy Spaan komt vertellen over de totstandkoming en de inhoud van het boek De Canon van de Hoeksche Waard: 50 vensters op de eilandgeschiedenis.       

In navolging van De Canon van Nederland geven 50 hoofdstukken, vensters genoemd, een doorkijkje op de belangrijkste gebeurtenissen, tijdsbeelden, activiteiten en personen in de Hoeksche Waard en op Tiengemeten vanaf 2500 jaar voor Christus tot heden.                                                                        

Bij het onderzoek voor en het schrijven van het boek zijn 2 redacteuren en 26 schrijvers betrokken geweest. Als (mede)redacteur en medeschrijver heeft Willy Spaan alle 50 hoofdstukken begeleid en daarvan 17 hoofdstukthema’s zelf onderzocht en geschreven.                                                                                                                                    Het boek is een vlot geschreven en met 500 foto’s geïllustreerd standaardwerk over de Hoeksche Waardse geschiedenis geworden en een ware bestseller.     

Een halfjaar na verschijning was men al aan de 3de druk (4000 exemplaren) toe, wat bijzonder veel is voor een klein afzetgebied als de HW. Nu het 601 jaar geleden is dat de Groote of Zuid-Hollandsche Waard door de Sint Elisabethsvloed verdronk, zal zij kort ingaan op de verdrinking van de Groote Waard in 1421 en op het ontstaan van de huidige Hoeksche Waard daarna gedurende de 15de, 16de en 17de eeuw.     

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Welkom in het Ontmoetingscentrum, Raadhuisstraat 35 te Maasdam. Inloop vanaf 19.30 uur, toegang gratis. Er is een boekentafel met oude boeken uit de Hoeksewaard ter inzage of te koop. 

Aanmelden i.v.m. zitplaats en koffie of thee voor de lezing via [email protected]


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren