Waardige herdenking bij Indiëmonument in Puttershoek

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Indieherdenking Puttershoek - Foto Gemeente HW

Op vrijdag 16 september  stond de Hoeksche Waard stil bij de 6200 Nederlandse militairen die in de periode 1945-1962 omkwamen tijdens de strijd in het voormalig Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea. Ook 7 mannen uit de voormalige gemeente Binnenmaas hebben hierbij hun leven gegeven. Vanmiddag werden zij op begraafplaats De Essenhof in Puttershoek herdacht bij het Indiëmonument. Dit jaar vond de herdenking voor de 26e keer plaats.

Burgemeester Aptroot hield een toespraak en legde namens het gemeentebestuur een krans bij het in 1995 onthulde Indiëmonument. De herdenking werd ook bijgewoond door vertegenwoordigers van het Comité Indiëmonument, het Veteranen Comité Hoeksche Waard, de Vereniging Oud Militairen Indië- en Nieuw-Guineagangers en leerlingen van obs De Pijler uit Maasdam. De herdenking werd afgesloten met een defilé langs het monument.

Het was dit jaar weer mogelijk om een grotere en vrij toegankelijke herdenking te organiseren. De afgelopen 2 jaar ging dat door corona helaas niet.

Indieherdenking Puttershoek – Foto Gemeente HW

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.