Gelijkspel voor SHO in oefenwedstrijd tegen DVV’09

Een van de vele mogelijkheden voor SHO die niet werd benut

Oud-Beijerland – Omdat SHO vanwege de indeling in een poule van drie geen bekerverplichtingen had werd de vrije zaterdag gebruikt voor een oefenwedstrijd. Teammanager Jan van Dorp had uiteindelijk DVV’09 uit Dirksland bereid gevonden om naar de Kikkershoek te komen. De ploeg van Flakkee werd vorig seizoen met overmacht kampioen in de vierde klasse met acht punten voorsprong op naaste belager OHVV.

Het elftal van trainer John Kleijn wist in 26 wedstrijden 94 keer te scoren en kreeg maar 18 doelpunten tegen. Joey Kleijn, de zoon van de DVV-trainer, speelde één seizoen (2014-15, het jaar dat SHO in de hoofdklasse uitkwam) bij SHO. Joey maakte 9 competitiedoelpunten, één minder dan clubtopscorer Geert Bakker dat jaar. In de overige wedstrijden trof hij nog 15 keer doel. Bepaald niet slecht in het voor SHO uiterst moeizaam verlopen seizoen met terugkeer naar de eerste klasse.

Omdat SHO in de inmiddels zes weken durende voorbereidingsperiode er lustig op los scoorde, 37 keer, ging uw stukjesschrijver er vanuit dat tegen de derde klasser de dubbele cijfers gehaald zouden kunnen (moeten) worden. Maar dat zou nog lelijk gaan tegenvallen, hoewel SHO wel goed uit de startblokken kwam. Al na zeven minuten zorgde Tim de Pender voor 1-0, dus het telraam (lees: afstandsbediening van het scorebord) werd klaargelegd. SHO kreeg een paar niet te missen kansen die toch om zeep werden geholpen waarna de Flakkeese afweer de zaak aardig onder controle kreeg. Zeker toen SHO in het tweede kwart minder gas ging geven. Kort voor de pauze kwam DVV zelfs op gelijke hoogte toen een vrije trap in het SHO-doel verdween: 1-1.

Na de doelwisseling ging SHO de druk steeds meer opvoeren omdat ook de spelers voelden dat de twee klassen verschil op het scorebord zichtbaar zou moeten worden. De kansen en mogelijkheden regen zich aaneen en met name Tim de Pender moet zich steeds wanhopiger hebben gevoeld dat het niet lukte om SHO op voorsprong te zetten. De meeste voorzetten van Kevin Angel kwamen niet aan of werden door een DVV-er onderschept. In blessuretijd kwam SHO nog goed weg toen doelman Brian de Vaal bij een van spaarzame uitvallen van de gasten de bal nog net uit de benedenhoek kon tikken.
Zo bleef de voor SHO povere 1-1 op het bord. Een mooi resultaat voor DVV’09 dat opvallend weinig overtredingen nodig had om SHO in toom te houden, waardoor scheidsrechter Abu de wedstrijd simpel in de hand kon houden.

Doelpunten:
07’ 1-0 Tim de Pender
43’ 1-1

24-09-2022 SHO – CVV Zwervers
Zaterdag aanstaande gaat de competitie van start met voor SHO een thuiswedstrijd tegen CVV Zwervers. De Capelse ploeg is van de zondag overgestapt naar zaterdag zodat er geen competitiehistorie is tussen SHO en Zwervers. Wel werd voor de districtsbeker tegen elkaar gespeeld. Op 24 oktober 2015 werd het in Capelle 1-2 met SHO doelpunten van Bob Bison en Jeroen Sep.

Op 25 augustus 2020 eindigde de oefenwedstrijd CVV Zwervers – SHO in 2-0.