FC Binnenmaas redt het net niet tegen Spartaan’20

7 Min Read

Rotterdam – De ploeg van trainer Michel van Noort speelde aan de Oldegaarde de laatste poulewedstrijd en had aan een gelijkspel genoeg om door te bekeren.

FC Binnenmaas begon goed aan de wedstrijd en had de eerste 10 minuten het meest de bal. In de 10e minuut stuurde Maurice de Boer spits Daan Leggedoor de diepte in die voor de keeper de bal breed speelde op de meegelopen Angelo Puriel maar die schoot al vallend naast. In de 18e minuut was het Rivet Nefuani die op de zestien de vrijstaande Mayles Glenn vond. Die schoot hard in maar vond de vuisten van de doelman van Spartaan’20 op zijn weg. Uit de daarop volgende counter kwam de bal op links bij de vaak ongrijpbare nummer 11 van Spartaan’20 Mohamed El Yakoubi. Die draaide een voorzet naar de tweede paal waar de in lopende rechtsbuiten net wat eerder bij de bal was dan Rivet Nefuani en passeerde de aan de grond genagelde doelman Thijs Botterhuis, 1-0 voor de thuisclub. De Rotterdammers gingen ineens door het hard toejuichende publiek steeds frivoler voetballen en lieten FC Binnenmaas veel lopen zonder tussenbeide te kunnen komen. In minuut 22 ontdeed Mohamed El Yakoubi zich op de achterlijn van twee verdedigers van FC Binnenmaas en trok de bal hard voor. Bij de eerste paal werkte de spits de bal binnen, 2-0. FC Binnenmaas moest dus vol in de achtervolging. Een mooie aanval in minuut 26 kwam via een hakballetje van Charlie de Graaf bij Daan Leggedoor terecht. Maar die schoot met links net naast de paal. 10 minuten later kwam de aansluitingstreffer dan toch. Leroy Verwey werd diep gestuurd door Jannick v.d. Laan en Leroy vond Daan Leggedoor met een teruggetrokken voorzet. Daan besloot niet direct te schieten maar zocht het contact met een  verdediger en ging naar de grond. De scheidsrechter twijfelde niet en de bal ging op de stip. Daan Leggedoor schoot de bal hard in de hoek, 2-1 dus en twee minuten later was zelfs een gelijkmaker mogelijk geweest. Een goede actie van Daan Leggedoor kwam bij Angelo Puriel terecht maar zijn schot werd geblokt en uit die rebound kwam de bal bij Mayles Glenn terecht. Maar die zag zijn inzet hard over de kruising vliegen. Ruststand werd dus hierdoor 2-1 voor de thuisploeg.

Na rust kwam Spartaan’20 beter uit de startblokken dan FC Binnenmaas. Er werd weer veel over de gevaarlijke linkerkant gespeeld waar Mohamed El Yakoubi de verdedigers van FC Binnenmaas weer handen vol werk bezorgde. Weer speelde hij de bal hard voorlangs de goal maar niemand wist de bal te beroeren. Maar de bal werd vanaf de andere kant weer teruggebracht de zestien in. Aanvoerder Luc Rozendaal ging te gretig een duel in met de spits van Spartaan’20 die al de zestien uit werd gedrongen, maar hij voelde de handen van Luc in de rug en ging slim naar de grond. Ook nu twijfelde de scheidsrechter niet om een strafschop te geven. De nummer 9 van Spartaan ’20 stuurde Thijs Botterhuis de verkeerde kant op en verhoogde zo weer het verschil naar twee doelpunten, 3-1. Na dik een uur spelen een misverstand in de defensie van FC Binnenmaas. Luc Rozendaal ging naar de bal maar zag ook Rivet Nefuani aanstalten maken. Maar beiden gingen hierdoor niet en zo kwam de bal bij de aanvaller van Spartaan’20. Die bracht de bal voor de goal. Via de kluts kwam de bal weer bij de nummer 9 terecht die Thijs Botterhuis kansloos liet, 4-1. Op dat moment was dit ook niet geheel onverdiend omdat FC Binnenmaas aanvallend maar geen vuist kon maken en het maar geen vat kon krijgen op de handige en technische spelers van de thuisclub. Trainer Michel van Noort greep in en stuurde Delano Oehlers en Jianno Andrade Dos Reis Borges het veld in voor de moegestreden Angelo Puriel en Steve van Puffelen. In minuut 70 werd Delano Oehlers diepgestuurd en die probeerde de bal voor de goal te schuiven op de vrijstaande Daan Leggedoor. De bal werd door een sliding van een verdediger aangeraakt en vloog bij de eerste paal binnen, 4-2. FC Binnenmaas gaf nog maar eens gas. Zou Spartaan’20 net als tegen NSVV weer een voorsprong uit handen geven? De sterk ingevallen Delano Oehlers forceerde een hoekschop die goed werd genomen door Jannick v.d. Laan. Bij de tweede paal werd de bal knap binnengekopt door Luc Rozendaal die zo zijn foutje goedmaakte en de aansluitingstreffer op het bord zette, 4-3. FC Binnenmaas had dus nog een kwartier om de gelijkmaker op het bord te zetten en ging er wel voor maar gaf hierdoor ook veel ruimte weg waar de handige spelers van Spartaan’20 van konden profiteren. Hieruit ontstonden twee vrije trappen op randje zestien maar twee keer bracht doelman Thijs Botterhuis knap redding door de goed genomen vrije trappen onder de lat vandaan te tikken. In het slot van de wedstrijd kwam Xavi Preesman voor Mayles Glenn en mocht Rick v.d. Heiden zijn debuut voor FC Binnenmaas 1 maken en verving de licht geblesseerde Rivet Nefuani. Maar wat FC Binnenmaas ook probeerde het kon de gelijkmaker niet meer op het bord krijgen. Dit kwam ook door het goede verdedigen van de Rotterdammers. En zo eindigde de wedstrijd in 4-3 voor de thuisploeg en zo dus ook het beker avontuur voor FC Binnenmaas. Mede ook omdat NSVV met 2-3 wist te winnen bij Coal.

Aanstaande zaterdag gaat de sterke competitie 2F van start. Daarin zal FC Binnenmaas met een thuiswedstrijd tegen het uit de 1e klasse gedegradeerde Neptunes-Schiebroek starten. De aftrap is om 14.30 uur.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.