Thematisch zwemonderwijs nog hard nodig!

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto: W.Vergeer

‘s-Gravendeel – In het schooljaar 2019-2020 is in ‘s-Gravendeel een pilot gestart tussen zwembad De Wellen en cbs De Bouwsteen gericht op het onderhouden en versterken van de zwemvaardigheid van kinderen tussen 8 en 12 jaar.

Het bleek toen dat ruim 40 % van de kinderen met een B-diploma er twee jaar later niet in slaagde om alle onderdelen opnieuw te behalen.
 
Eén keer per maand kregen de kinderen van de groepen 5 t/m 8 een bijzondere les. Zowel de zweminstructeurs als de kinderen hadden er veel lol in alleen de doorgang van die lessen kon vanwege Corona de laatste twee jaar vaak niet plaatsvinden.
 
Ook gezien het hoge aantal verdrinkingsgevallen afgelopen zomerperiode lijken deze uitdagende en praktijk gerichte ‘natte’ gymlessen een terechte plek op de schoolkalender in te nemen! Daarom is er in de eerste weken van dit nieuwe schooljaar weer met volle overtuiging gestart met deze thematische lessen in de hoop dat ze de komende 10 maanden weer allemaal kunnen doorgaan.
 
 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.