Ondernemer in de Hoeksche Waard? Meld u aan voor bijeenkomst over ondermijning

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Criminelen maken voor illegale activiteiten gebruik van legale bedrijven en diensten. We noemen dit ‘ondermijning’. Ondermijning is meestal onzichtbaar en komt vaker voor dan u denkt. Ook in de Hoeksche Waard. Speciaal voor ondernemers organiseren Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW), gemeente Hoeksche Waard en politie Hoeksche Waard op donderdag 29 september de bijeenkomst ‘Samen sterk tegen ondermijnende criminaliteit’.

Gemeente, politie, ondernemers en inwoners werken goed samen om deze vorm van criminaliteit het hoofd te bieden. En niet zonder succes! Zo werd onlangs in een bedrijfspand in De Bosschen in Oud-Beijerland nog een grote drugsvangst gedaan. Toch is het belangrijk dat iedereen zich bewust is én blijft van de signalen en gevaren van ondermijning, ook ondernemers. Tijdens de bijeenkomst worden ervaringen uit de praktijk gedeeld en brengt men een bezoek aan de zogenoemde ‘ondermijningscontainer’. De bijeenkomst duurt van 19.15 tot 21.30 uur en vindt plaats op het politiebureau aan de Spuidijk 4 in Oud-Beijerland. Na afloop is er nog gelegenheid om na te praten en te netwerken.

Programma

  • 19.00 – 19.15 uur              Inloop met koffie/thee
  • 19.15 – 19.30 uur              Welkom door Johan Groenendijk, politie Hoeksche Waard
    Opening door Paul Boogaard, wethouder gemeente Hoeksche Waard
  • 19.30 – 20.15 uur              Groep 1 – Ervaringen uit de praktijk door:
    • Michael de Man, Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV)
    • Ismahan Bilici, politie Hoeksche Waard
    • Johan Groenendijk

Groep 2 – Bezoek ondermijningscontainer*

  • 20.15 – 20.30 uur              Pauze en wisseling groepen
  • 20.30 – 21.15 uur              Groep 1 – Bezoek ondermijningscontainer
  • Groep 2 – Ervaringen uit de praktijk
  • 21.15 – 21.30 uur              Afsluiting door commissielid Veiligheid Ondernemersvereniging Hoeksche Waard

* In de ondermijningscontainer krijgt men voorlichting over de gevaren van ondermijning op het gebied van cocaïnehandel, hennepteelt en synthetische drugs. Bezoekers zien onder andere de gevaren van de productie en leren materiaal, geur (synthetische drugs en hennep) en signalen herkennen die erop kunnen wijzen dat ergens sprake is van ondermijning.

Aanmelden

Bent u ondernemer en wilt u deelnemen aan deze bijeenkomst? Meld u dan uiterlijk zondag 25 september aan door een e-mail te sturen naar [email protected].


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.