Fortuna Be Quick onderuit tegen FC Vlotbrug

0
148
Foto Sander Schilperoort

Goudswaard – Afgelopen zaterdag moest Fortuna Be Quick in de seizoensouverture 2022-2023 de punten aan ex-derdeklasser FC Vlotbrug laten. Na een wedstrijd met twee gezichten mochten de bezoekers uit Hellevoetsluis uiteindelijk niet mopperen met een nipte 1-2 zege.

Gedurende de eerste helft was FC Vlotbrug oppermachtig en leidde na vijfenveertig minuten dan ook conform de veldverhouding met 0-2 door doelpunten van Danny Browne en Clint van de Veerdonk.

De tweede helft vertoonde een geheel ander spelbeeld. De thuisclub drong de vestingstadbewoners terug op eigen helft en Jesse Colijn was in de 52ste minuut dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn inzet verdween over de lat. Zo druk als Fortuna Be Quick-doelman Bryan Huijzers het in de eerste helft had, zo moest nu zijn collega aan de overzijde, Nino Noordijk, volop aan de bak. Met nog een kwartier op de klok werd een onvoldoende weggewerkte bal in de Vlotbrug-defensie ineens op de pantoffel genomen door Thomas van Peperstraten: 1-2. De gelijkmaker hing in de lucht, maar met name Jacco Vink en Joeri Heistek hadden weinig geluk in de afwerking, zodat er geen verandering meer kwam in de score. Fortuna Be Quick-oefenmeester Jeroen van der Horst na afloop: “in de eerste helft werd de slag op het middenveld verloren en gaven we teveel ruimte weg; op basis van de tweede helft vind ik wel dat we minimaal een puntje verdiend hadden”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.