Korbatjo pakt punt tegen TOGO

0
48

Oud-Beijerland – Na de nederlaag van vorige week bij ACKC in Almkerk, was het deze week de taak aan Korbatjo 1 om de eerste punten van het seizoen binnen te halen. Dit moest gebeuren op eigen veld tegen het ook nog puntloze TOGO uit Goes. Coach Marcel Versteeg kon weer beschikken over Carlo van Veen, die na een blessure weer in de basis startte op de plek van Wibe Rombout.


Korbatjo kwam goed uit de startblokken met drie snelle doelpunten van Alex de Reus, Milan Groeneweg en Iris Nienhuis. Dit furieuze begin kreeg helaas geen vervolg en al snel knokte TOGO zich weer terug en werd de stand gelijk getrokken tot 3-3. TOGO bleef scoren, maar de afstandsschoten van Anne van Nes, Ruby Vermaas en Milan Groeneweg zorgden ervoor dat de stand gelijk op bleef gaan en zodoende ging de Hypotheker/Detalis formatie met een kleine achterstand van 8-9 de rust in.

Na de thee kwamen beide ploegen getergd uit de kleedkamer. De stand werd snel gelijk getrokken door Milan Groeneweg met een mooie doorloopbal. Vanaf de 11-11 werden de doelpunten echter schaarser, maar de strijd niet minder fel en fysiek. Er werd om elke bal gestreden en de ploeg van Versteeg had meer kansen dan de bezoekers, maar het lukte niet om een gat te slaan. Carlo van Veen verzilverde met nog vijf minuten te spelen een strafworp, waardoor het enthousiaste publiek kon hopen op de volle buit voor de thuisploeg. De snelle reactie en daarmee ook het laatste wapenfeit was helaas voor de Zeeuwen die de 12-12 eindstand bepaalden.

Deze uitslag zorgt er voor dat Korbatjo het eerste punt binnen heeft, waarmee hopelijk de weg naar boven ingezet kan worden. Op zaterdag 1 oktober mogen de Beijerlanders opnieuw op eigen veld aan de bak, ditmaal tegen Blauw Wit uit Kloetinge. Aanvang van de wedstrijd is 15:30 uur. Korbatjo 2 speelt daarvoor om 14:00 uur tegen Fortis.

Doelpuntenmakers: Milan Groeneweg (4x), Anne van Nes (3x), Alex de Reus (2x), Carlo van Veen, Ruby Vermaas en Iris Nienhuis (allen 1x).


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.