Neptunes-Schiebroek een maatje te groot voor FC Binnenmaas

De start van de nieuwe competitie is voor FC Binnenmaas letterlijk en figuurlijk in het water gevallen. Op deze druilerige en natte zaterdagmiddag speelde het team van trainer Michel van Noort een zwakke wedstrijd.

De eerste helft was het vooral aftasten van beide teams want ook de bezoekers uit Rotterdam namen ook niet veel risico’s. Het eerste vermeldenswaardige moment kwam pas in minuut 27 waarin een corner van Yannick vd Laan door aanvoerder Luc Rozendaal werd over gekopt. Maar toen kwam de wedstrijd ook direct veel meer los. Want 2 minuten later werd de uitblinker aan Neptunes-Schiebroek zijde, Jozzley van Heyningen, na een mooie combinatie vrij gespeeld en die schoot de bal hard onder doelman Thijs Botterhuis binnen 0-1. FC Binnenmaas moest toen wel meer naar voren spelen maar het spel was vaak te traag en te onzuiver om echt gevaarlijk te worden. In minuut 37 was er nog wel een kans voor FC Binnenmaas want de bal kwam bij de mee opgekomen Leroy Verwey terecht maar hij schoot op de voeten van de doelman van Neptunes-Schiebroek. En zo werd het dus een 0-1 ruststand.

In de rust werd er twee keer gewisseld om het tij te keren en FC Binnenmaas kwam ook goed uit de onderbreking. Een afgeslagen voorzet werd schitterend met een volley op het doel afgevuurd door Maurice de Boer maar de bal kwam onderkant lat terug het veld in. Daarna was er uit de rebound nog een kans voor Daan Leggedoor maar die kwam een teen lengte te kort om de bal langs de doelman te prikken. Uit de aanval erop van Neptunes-Schiebroek kreeg hun spits een levensgrote kans maar schoot deze hard over. Zo bleef FC Binnenmaas dus nog in leven. Maar het goede begin van FC Binnenmaas ebde weer te snel weg door teveel foute passes en te traag spel. Er kwam nog wel een goede schiet kans voor de ingevallen Mayles Glenn maar die vond de vuisten van de doelman op zijn weg. FC Binnenmaas probeerde wel met meer druk naar voren te spelen maar Neptunes-Schiebroek wist de linies vooral achterin goed gesloten te houden. In minuut 83 werd de wedstrijd beslist. Op het middenveld liepen twee spelers van FC Binnenmaas bij een hoge bal elkaar in de weg waardoor de speler van Neptunes er met de bal vandoor ging. Die werd door Steve Van Puffelen licht aangeraakt en ging gewillig naar de grond. Scheidsrechter Noordhoek floot op randje zestien voor een vrije trap en toonde Steve de rode kaart. De vrij trap werd schitterend met veel gevoel over de muur in de kruising gekruld door invaller Angelo Semil, 0-2.  De wedstrijd was hiermee wel gespeeld want ondanks dat FC Binnenmaas het met tien man bleef proberen, het creëerde vandaag simpelweg te weinig kansen om aanspraak te maken op een beter resultaat.

Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen tegen VVGZ met oud FC Binnenmaas trainer Fop Gouman aan het roer. Zij verloren ook hun eerste wedstrijd bij titelkandidaat Sparta. De aftrap zal zijn om 15:00 uur. Natuurlijk heeft ons team de steun van ons trouwe “uit publiek” weer hard nodig.