Netwerkbijeenkomst Jeugd voor alle professionals die met kinderen werken in de Hoekse Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Op donderdag 13 oktober van 15.30 tot 21.00 uur wordt de netwerkbijeenkomst Jeugd met het thema ‘Ga breder kijken en geen kind zal afwijken’ georganiseerd op locatie bij CSG Willem van Oranje, Randweg 2 in Oud-Beijerland. Initiatiefnemers van deze bijeenkomst zijn  Passend Primair Onderwijs, It takes a village to raise a child Hoeksche Waard, Gemeente Hoeksche Waard en Jeugdteam Hoeksche Waard

Ieder kind is anders en ieder kind heeft het recht om zich op zijn eigen manier te ontwikkelen. Ook als het anders is  dan ‘normaal’ (afwijkt van de norm) en daardoor meer of andere ondersteuning nodig heeft. Toch is bijvoorbeeld ons reguliere onderwijssysteem voornamelijk ingericht op ‘normale’ kinderen. Een begrip met een steeds nauwere definitie, waar steeds minder kinderen aan voldoen. En is het labelen van kinderen dé zorg die ze nodig hebben? Of kan het anders?

Key note speaker dr. Bert Wienen, bevlogen onderzoeker, adviseur en spreker streeft naar een bredere definitie van normaal. Hij is ervan overtuigd dat, als we het medicaliseren een halt toeroepen, meer kinderen kunnen opgroeien met het idee dat ze normaal zijn – ook als ze afwijken van ‘de norm’.

Ook geven experts workshops voor meer verdieping binnen een bepaald thema, waarbij jij nieuwe inzichten en handvaten krijgt hoe je samen met andere professionals kinderen kunt begeleiden op hun pad van groot worden. En tijdens het ‘walking dinner’ is er gelegenheid elkaar te ontmoeten, beter te leren kennen en van gedachten te wisselen hoe anders denken te integreren in de praktijk.

Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Professionals kunnen zich voor 6 oktober aanmelden via het platformhttps://hoekschewaard.alsvillage.nl

Programma


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.

You cannot copy content of this page