Werkzaamheden langs en aan de Binnenbedijkte Maas ( Binnenmaas )

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto WHSD

De komende weken is het Waterschap Hollandse Delta  aan het werk in de Hoeksche Waard. Daar voeren we werk uit om de waterkwaliteit van de Binnenbedijkte Maas te verbeteren. 

Gedurende twee maanden gaat het Waterschap aan de slag langs de Binnenbedijkte Maas. Dat doen ze voor het verbeteren van de waterkwaliteit en de doorstroming in het gebied. Op 3 verschillende locaties langs de Binnenbedijkte Maas voert het Waterschap de werkzaamheden uit. De werkzaamheden duren tot eind oktober.

Werkzaamheden 

Voor dit project gaat het waterschap op een paar plekken de vooroevers langs de Binnenbedijkte Maas aanpassen. Deze vooroevers zijn op dit moment nog grotendeels begroeid, waardoor er weinig ruimte is voor doorstroming en de diepte van het water onvoldoende is. Naast het verwijderen van de overtollige begroeiing wordt er ook gebaggerd en worden openingen in de vooroevers gerealiseerd. Hierdoor wordt de waterkwaliteit verbeterd en kunnen vissen en andere waterdieren zich gemakkelijker verplaatsen tussen het open water en de verschillende oevers.  

KRW 

Dit project is onderdeel van de Europese Kaderrichtijn Water (afgekort als KRW). De KRW gaat over waterkwaliteit: schoon en gezond water in rivieren, meren, kanalen, sloten en singels. Schoon water om in te zwemmen, te vissen en te varen. Gezond water waarin planten en dieren leven. Kortom, water waarvan toekomstige generaties nog lang kunnen genieten.  

De doelen die Hollandse Delta heeft voor de Kaderrichtlijn Water staan beschreven in het Waterbeheerprogramma. Hierin staat hoe we dit doen. De resultaten die tot nu toe zijn bereikt, staan in onze jaarlijkse rapportage


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren