Zonnepark Suikerunie ( Cosun Beet Company ) officieel in gebruik genomen!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Gemeente Hoeksche Waard

Wist je dat er achter de groene wal aan de Postweg, Reeweg en Rustenburgstraat in Puttershoek een zonnepark schuilhoudt? 


Op vrijdag 23 september werd het zonnepark in Puttershoek officieel onthuld. Wethouder Harry van Waveren (Duurzaamheid) was 1 van de deelnemers in een gesprek over dit zonnepark en de toekomst van zonne-energie. Ook onthulde hij hoeveel stroom van juli 2021 tot 15 september 2022 door het park is opgewekt: 23.254.783 kilowattuur. 

Foto Gemeente Hoeksche Waard

Het zonnepark op het voormalige Suiker Unie-terrein is het eerste zonnepark in de Hoeksche Waard. Er liggen 66.912 zonnepanelen die groene stroom opwekken voor de specialiteitenfabriek van Cosun Beet Company en het overige deel wordt (via Klimaatfonds Nederland) teruggeleverd aan het stroomnet. De stroom die het zonnepark jaarlijks opwekt, is grofweg vergelijkbaar met de hoeveelheid stroom die 8.200 huishoudens in de Hoeksche Waard verbruiken. 

Harry van Waveren: “Als gemeente zijn we blij met de komst van dit zonnepark. Het levert een mooie bijdrage aan onze doelstelling om in 2040 een energieneutrale Hoeksche Waard te zijn. En ook telt het mee in ons landelijke RES-bod om in de Hoeksche Waard 35 terrawattuur aan grootschalige opwek van duurzame energie bij te dragen.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren