Van Week tegen pesten naar Kinderboekenweek!

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto PR

De Burgemeester Van Bommelschool is een kleine openbare dalton basisschool en is centraal gelegen in de Hoeksche Waard te Blaaksedijk. Radio Rijnmond wist hen te vinden voor een Live-uitzending bij Dwars door Rijnmond, gepresenteerd door Erik Lemmers. De producer gaf aan dat ze getriggerd werd door het positieve verhaal waarom de Bommelschool meedoet aan de Week tegen pesten. In eerste instantie om het signaal af te geven dat pesten onacceptabel is en in tweede instantie om aan te geven dat onderwijspersoneel een belangrijke functie heeft als het gaat om het creëren van een veilig, positief en sterk pedagogisch klimaat.

Op deze school mag iedereen zichzelf zijn en is samenwerken een speerpunt. ‘Wij vinden het belangrijk dat kinderen in een veilige omgeving leren samen te werken van klein tot groot en dat het niet uitmaakt met wie je dat doet’. Naast tutorlezen, samenwerkingsopdrachten bij rekenen en taal wordt er bijvoorbeeld ook samengewerkt tijdens de muzieklessen en tijdens het natuuronderwijs in de eigen tuin in samenwerking met het Hoeksche Waards Landschap. Voor de Bommelschool is het thema Gi-Ga-Groen van de kinderboekenweek dan ook op het lijf geschreven.

De ouderbetrokkenheid is groot en ook ouders zetten zich bij activiteiten (onder meer bij het onderhoud in de tuin) en de tussenschoolse opvang in om alle leerlingen erbij te betrekken en dat een ieder lekker in zijn vel zit. De groenten en fruit uit de tuin worden veelal door de ouders zelf gekocht; heerlijk vers uit eigen tuin. De naschoolse activiteiten die georganiseerd worden zijn niet alleen voor de leerlingen van de Bommelschool maar ook voor andere kinderen (bijvoorbeeld uit de wijk) waarmee er na school ook ingezet wordt op interesses van kinderen. Benieuwd naar deze school? De peuterochtenden zijn er weer op 7 oktober en 18 november en op afspraak kun je elke dag de sfeer proeven ([email protected] of 0186-603130). Radio Rijnmond heeft een eigen website waar het interview met onderwijspersoneel, ouders en leerlingen van maandag 26 september 2022 terug te luisteren is (https://www.rijnmond.nl/luister Dwars door Rijnmond, Erik Lemmers)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren