Regenboogweekend in De Open Hof

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
Foto de Open Hof

In de aanloop naar Coming Out Day organiseert De Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland in het weekend van 7 t/m 9 oktober een aantal activiteiten om op die manier zichtbaar te maken dat in deze kerk iedereen gelijk is ongeacht geaardheid of seksuele identiteit. De film ‘Boy erased’ zal worden vertoond, er is een nieuw initiatief Tafeltijd en tot slot is er een Regenboogviering op zondag. Iedereen is van harte welkom bij alle activiteiten.

Op 11 oktober wordt jaarlijks nationaal en internationaal aandacht besteed aan het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel of transgender openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out. Coming-Outdag wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden.

De gemeente van De Open Hof vindt het verdrietig dat mensen met een andere geaardheid als onwaardig worden weggezet en niet mogen zijn wie ze zijn. Op die manier wordt hun identiteit, met alle worstelingen van dien ontkend. De Open Hof heet niet voor niets een Open Hof. Iedereen is hier welkom als kind van God op zondag en alle dagen van de week.

Met het hijsen van de Regenboogvlag rondom Coming Out Day wil De Open Hof zichtbaar meewerken om de sociale acceptatie van LHBTI te bevorderen en een veilige omgeving te bieden.

In de aanloop naar Coming Out Day is er een aantal activiteiten waar iedereen van harte welkom is.

Vrijdag 7 oktober 19.00 uur Filmavond

Op vrijdag 7 oktober is er een filmavond in de huiskamer van De Open Hof. We kijken naar ‘Boy Erased’, een film uit 2018 met o.a. Lucas Hedges, Nicole Kidman en Russell Crowe.

Iedereen is van harte welkom. De filmavond begint om 19.00 uur; de entree incl. consumptie is € 5,–. Na afloop van de film is er gelegenheid om samen na te praten.

Jared is de zoon van een pastoor en afkomstig uit een Amerikaans dorpje. Hij is homoseksueel, wat voor problemen zorgt bij zijn ouders Nancy en Marshall. Zij zetten hem voor het blok: hij moet naar de therapeut Victor Sykes omdat hij ‘genezen’ kan worden van zijn seksuele geaardheid. Jared heeft voortdurend de nodige twijfels over zijn seksuele gevoelens. Dat omdat hij niet uitsluit dat zijn ouders gelijk hebben.Daarom begint hij aan conversietherapie.

Zaterdag 8 oktober 17.30 uur Tafeltijd

TafelTijd is een initiatief van Wijdekerk, een organisatie die zich inzet voor gelovige LHBT’ers. om door het land heen met LHBTI’ers en betrokkenen samen kerk te zijn.

De Open Hof heeft het initiatief genomen om dit ook te organiseren en dan niet uitsluitend voor de eigen gemeenteleden.

Geloof je en ben je LHBTI? Of gewoon geïnteresseerd? Ga met elkaar aan tafel onder het genot van een fijne maaltijd in gesprek over zingeving en geloof, meestal aan de hand van het thema ‘Ken je mij?’

Centraal staat: niet elkaar overtuigen, maar inspireren, steunen, bemoedigen en aanvaarden in de liefde van Jezus Christus.

Het is de bedoeling dat iedereen zelf iets te eten meebrengt om te delen met de anderen. Graag aanmelden via [email protected]

Iedereen is van harte welkom.

Zondag 9 oktober 10.00 uur Roze Viering

Het thema ‘Ken je mij?’ van Tafeltijd wordt doorgetrokken tijdens de Regenbooviering op zondag 9 oktober om 10.00 uur in De Open Hof.

Alle activiteiten vinden plaats in de Protestantse Gemeente De Open Hof, Willem van Vlietstraat 2a, 3262 GM Oud-Beijerland


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren