Zinkwegse Boys ruim onderuit tegen WFB

Op het zonovergoten sportpark ‘De Beijerse polder’ begon thuisclub Zinkwegse Boys voortvarend aan de wedstrijd. Er werd vanaf de aftrap conform gemaakte afspraken goed druk gezet, waardoor de bezoekers niet in hun spel konden komen.

Toch kreeg WFB in de 8e en de 11e minuut  goede kansen, maar deze werden zwak ingeschoten en derhalve een prooi voor de alert keepende Arne de Jong.

Het was evenwel Zinkwegse Boys, dat in de 16e minuut op voorsprong kwam: Rens Burgwal brak uit op de vleugel en bereikte de attent meegelopen Hakan Çiçek. De jarige accepteerde met graagte zijn presentje: 1-0

In de 24e minuut kreeg de thuisploeg weer een goede kans, over rechts was het opnieuw Rens Burgwal, maar de bal ging net voorlangs.

Door enige verdedigende slordigheid bij de thuisploeg kon in de 31e minuut Bjorn Pape alleen doorbreken. Hij maakte geen fout bij het afronden: 1-1

Toen in de 35e minuut een terecht door de referee van dienst, welke zich in de sportieve wedstrijd goed staande wist te houden, toegekende strafschop door WFB-speler Simon Bremer keurig werd ingeschoten kantelde de wedstrijd. (1-2)

Behalve een schot van Kevin Brasser voorlangs het doel van WFB konden de gastheren geen vuist meer maken.

Vlak voor rust werd het zelfs 1-3: wederom klopte de organisatie achterin bij ZWB niet! Simon Bremer profiteerde voor de Ouddorpers: 1-3.

Direct na rust ging het weer mis voor de thuisploeg. Sjors de Bakker van de bezoekers voltrok het vonnis met een droge schuiver in de verre hoek: 1-4.

De wedstrijd was gespeeld. Er kwamen over en weer wat kansjes, zoals voor de gasten in de 54e minuut, maar keeper Arne de Jong redde keurig. Aan de andere kant kwam spits Hakan Çiçek net een teenlengte tekort op een prima voorzet van Efraïm Hardlooper.

Conclusie: In het verloop van de wedstrijd kwamen er boven het eerst zonovergoten sportpark ‘De Beijerse Polder’ wat donkere wolkjes. Wellicht symbolisch voor de huidige situatie van ZWB.