Informatieavond HipHelpt Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Mede op verzoek van het Ikazia ziekenhuis is een start gemaakt met Hulp in de Praktijk (HipHelpt) Hoeksche Waard. HipHelpt Hoeksche Waard heeft als doel hulp te verlenen aan kwetsbare inwoners van de Hoeksche Waard op allerlei terreinen. HipHelpt Hoeksche Waard staat open voor alle hulpvragen van mensen die onvoldoende zelfredzaam zijn, zoals klusjes in huis, boodschappen doen,  een praatje maken, invullen formulieren, begeleiden naar arts of ziekenhuis e.d.

Het realiseren van de doelstelling vraagt een aantal vrijwilligers. Bij HipHelpt is het werven van de vrijwilligers een taak die vooral wordt uitgevoerd door de lokale kerken. Vrijwilligers kunnen zich ook aanmelden via de website www.hiphelpt.nl/hoekschewaard

Bij HipHelpt kunnen hulpvragen snel worden uitgevoerd. De hulpvragen komen binnen bij de helpdesk. De helpdeskmedewerker beoordeelt of de hulpvraag door HipHelpt kan worden aangenomen. De aangenomen hulpvraag wordt via telefoon, e-mail, website en HipHelpt app uitgezet onder de vrijwilligers met het juiste profiel. De technologie die we inzetten maakt een snelle match tussen hulpvrager en hulpbieder mogelijk.

HipHelpt is een aanvulling op de bestaande welzijnsorganisaties en initiatieven in de Hoeksche Waard. Met deze organisaties vindt een goede afstemming plaats, zodat we elkaar versterken. HipHelpt is beschikbaar voor alle inwoners van de Hoeksche Waard. Iemands achtergrond, cultuur of religie is niet van belang.

HipHelpt Hoeksche Waard zit nu nog in de opbouwfase. Voor 2024 verwachten we 100 vrijwilligers te hebben en 500 uitgevoerde hulpvragen. We zijn daarom op zoek naar vrijwilligers voor het uitvoeren van hulpvragen.

Om alle vragen over de aanpak en werkwijze van HipHelpt Hoeksche Waard te beantwoorden is er woensdag 19 oktober van 20.00 uur tot 21.30 uur een informatieavond in de Pastorije te Mijnsheerenland (Van der Waalstraat 20).


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren