Gi-ga-groene afsluiting van de Kinderboekenweek bij het Oudeland van Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Na een feestelijk opening in het Oude Raadhuis, veel leuke activiteiten op scholen en in de bibliotheek en extra aandacht voor boeken en de natuur, is de Kinderboekenweek 2022 dan toch echt (bijna) afgelopen.

Op woensdag 12 oktober sloegen Staatbosbeheer en Bibliotheek Hoeksche Waard de handen in één voor een speurtocht bij het vogeluitkijkpunt in het Oudeland van Strijen. Een enthousiaste groep jonge kinderen ging op pad met boswachters Vera Willemsen en Ronald in ’t Veld. Er werd door verrekijkers naar vogels gespeurd, verschillende kleuren groen uit de natuur verzameld en de kinderen die durfden, konden zelfs een schedel natekenen. Die avond konden de kinderen thuis precies vertellen wat je allemaal kan aflezen aan de jaarringen van een boom.

Een activiteit van de bibliotheek is uiteraard niet compleet zonder een goed verhaal. Boswachter Ronald las voor uit Egalus: het prentenboek van de Kinderboekenweek datontzettend goed past bij wat de kinderen die dag allemaal hadden beleefd.

Deze middag is tot stand gekomen met behulp van Hoeksch Hout, Staatsbosbeheer en de verse uitdeelappels waren een gift van de markt van Oud-Beijerland.

Mocht je dit feest gemist hebben en nog niet genoeg kunnen krijgen van de feestelijkheden: de Kinderboekenweek is komende zaterdag pas echt afgelopen. Dan speelt jeugdorkest de Bazuin ‘Gullivers reizen’ in het Oude Raadhuis. Tussendoor kan iedereen genieten van het verhaal dat daarbijwordt voorgelezen. Er wordt twee keer gespeeld. Om 14:00 en 15:00 uur. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Tekst en foto’s Heleen Schrijvershof, leesconsulent Bibliotheek Hoeksche Waard


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren