Tijd voor meer verbinding en ontspanning in de Hoeksche Waard, De nieuwe yogastudio Connect Your Life in Puttershoek gaat daarbij helpen.

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read
Eigenaresse en yogadocente, Kirsten Jense. - Foto Prive

Puttershoek – Op 12 November opent de nieuwe Connect Your Life Yogastudio haar deuren met een gratis en voor iedereen toegankelijke open dag vol activiteiten. “Want we hebben steeds meer behoefte aan innerlijke rust, verbinding en een gezonde leefstijl” volgens eigenaresse en yogadocente, Kirsten Jense.

Eigenaresse en yogadocente, Kirsten Jense bij haar nieuwe yogastudio

“Minder stress mee naar huis, meer rust in je hoofd.”

“In de grote steden vind je tegenwoordig een yogaschool op bijna elke hoek van de straat, en dat zegt wel iets over de behoefte aan rust en terugkeren naar jezelf,” vindt Kirsten. Hier in de Hoeksche Waard komt die drukte ook steeds dichterbij. Zeker nu we veel thuis werken tijdens en na de Coronatijd en we het werk en de stress letterlijk mee naar huis nemen. Ook is voor velen van ons het privéleven niet altijd gemakkelijk geweest door Corona. Dat maakt terugkomen bij jezelf soms best lastig.

Dus, tijd voor meer toegang tot yoga, ontspanning en weer met jezelf en anderen in verbinding komen, volgens Kirsten. “Want dat kunnen we wel gebruiken na al die isolatie en stress van de afgelopen 2,5 jaar”.

Terug naar de Hoekschewaardse roots brengt rust en inspiratie

Kirsten (40) groeide zelf op in de Hoeksche Waard. Na een decennium wonen in het drukke Rotterdam en 2,5 jaar reizen in een camper door heel Europa, is ze terug op ons mooie eiland als yogajuf, lichaamswerker en coach.

Haar keuze om verder te gaan als docent en lichaamscoach was geen lang gekoesterde droom, maar kwam door het leven als vanzelf op haar pad. Na vele stressvolle jaren in haar oorspronkelijke beroep als mode ontwerpster en later als hulpverlener kampte ze met burn-outs en persoonlijke struggles waardoor zij de verbinding met zichzelf steeds verder kwijtraakte. Om daar een einde aan te maken heeft ze haar leven en carrière totaal omgegooid. “Ik wist dat ik iets drastisch moest doen om mezelf weer echt duurzaam op de been te brengen.” Dus verkocht ze haar huis in Rotterdam en liet haar leven daar achter om te gaan reizen, op zoek naar zichzelf en die broodnodige rust en verbinding.

Yoga met een zuidelijk tintje

“Die beslissing heeft mij zoveel wijsheid en heling gebracht. Het was echt nodig voor mij om alles los te laten en van daaruit weer helder te kunnen zien wat voor mij belangrijk en voedend is.” Kirsten heeft in een groot deel van Zuid Europa lessen gevolgd en gegeven om zich te laten inspireren en onderwijzen op het gebied van yoga, lichaamswerk en coaching. Ze heeft in 2021 zelfs 6 maanden in een yoga retreate centrum in Zuid Spanje gewoond en gewerkt. En dat alles brengt ze met liefde terug naar haar roots, hier in de Hoeksche Waard: “Ik wil graag mensen helpen ook die rust en ruimte in zichzelf te vinden.”

“Yoga is voor iedereen, van alle mate van geestelijk en lichamelijke flexibiliteit”

“Yoga is niks voor mij hoor! Ik ben daar veel te nuchter voor en niet flexibel genoeg. Dat hoor ik zo vaak van mensen.” Maar het gaat er helemaal niet om in wat voor moeilijke pretzel houdingen je jezelf kunt vouwen, of hoe zweverig je bent. Waar het wel om gaat is terugkomen in je lijf en verbinden met jezelf op een manier die het fijnste voelt voor jou, door middel van lichaamsoefeningen en je adem. Niks moeilijks of zweverigs aan eigenlijk.”

De lessen van Connect Your Life zijn daarom toegankelijk voor iedereen: “Of je beginner bent of gevorderde, jong of oud, iedereen is welkom in mijn lessen. Voor elk niveau en lichaam zijn er oefeningen en mogelijkheden.”

“Yoga betekent verbinding. Verbinding maakt het leven leuk”.

“Yoga helpt je te verbinden met je lichaam en mentaal rust en helderheid te ervaren. Naast yoga is er in mijn studio ook een plek waar we gewoon gezellig samen kunnen zijn na al die isolatie van de afgelopen 2 jaar vindt Kirsten. “Én waar ruimte is voor creativiteit en inspiratie. Liefst met een bakkie thee en iets lekkers natuurlijk.” Dus zijn er binnenkort niet alleen yogalessen te volgen in Puttershoek, maar zal er een groeiend aanbod zijn van verbindende en inspirerende activiteiten.

Zaterdag 12 november open dag. Dinsdag 15 november start het lesprogramma. Meer info op www.connectyourlife.net.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren