Elfde editie van de Model United Nations op de CSG Willem van Oranje

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto PR

Oud-Beijerland – Op 22, 23 en 24 november 2022 vindt de elfde editie van Model United Nations Oud-Beijerland (MUNO) plaats op CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland. Tijdens dit evenement gaan leerlingen van het tweetalig onderwijs (tto), uit binnen- en buitenland, met elkaar in debat als lidstaten van de Verenigde Naties.

Tijdens MUNO zijn leerlingen actief bezig met de actualiteit, doen zij kennis op over standpunten van verschillende landen en verbeteren zij hun spreekvaardigheid en debattechniek. De leerlingen komen zoals gebruikelijk in gepaste kleding (pak of jurk) om zo ook bij te dragen aan het serieuze karakter van deze activiteit.

Drie dagen lang verwelkomen wij op CSG Willem van Oranje studenten uit binnen- en buitenland. Zo komt er een groep leerlingen van een school in Indonesië en nemen leerlingen van andere tto-scholen in Nederland deel aan MUNO. Daarnaast verwelkomt het MUNO-bestuur gastspreker Boudewijn Steur, directeur Kennis, Internationaal, Europa en Macro-economie bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. MUNO wordt volledig bestuurd door eindexamenleerlingen, met hulp van oud-deelnemers.

Dit jaar voert MUNO actie voor de SeeYou Foundation. SeeYou zet zich sinds 1982 in voor mensen in ontwikkelingslanden met een visuele beperking. Zij behoren vrijwel zonder uitzondering tot de meest gemarginaliseerde groepen. Dit heeft tot gevolg dat ze niet worden gezien en geen toegang hebben tot zorg, onderwijs en werk. Ze leven daardoor vaak in diepe armoede. SeeYou ziet hen en helpt met (oog)zorg, werk en inkomen en inclusie, zodat ook zij volledig tellen in hun gemeenschap.

Carrière-evenement

Naast het internationale karakter van MUNO heeft het bestuur lokale samenwerking
ook hoog in het vaandel staan. Lokale ondernemingen zijn dan ook trotse sponsoren van het debatevenement en komen graag met deelnemende leerlingen in contact. Zo werkt MUNO ook samen met de stichting Samenwerking Onderwijs en Bedrijfsleven
Hoeksche Waard (SOB-HW) en Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW).
Op woensdagmiddag 23 november is er vanaf 15.00 uur een carrière-evenement waarbij lokale ondernemingen leerlingen in aanraking laten komen met verschillende carrièremogelijkheden op het eiland. MUNO draagt zo bij aan de doelstellingen van de gemeente Hoeksche Waard, SOB-HW en OHW om de arbeidsmarkt op het eiland vitaal te houden. Op deze manier hopen we dat leerlingen mogelijkheden zien om bijvoorbeeld hun profielwerkstuk in samenwerking met een lokaal bedrijf uit te voeren. Door leerlingen al vroeg met het bedrijfsleven kennis te laten maken, ontstaan er mogelijk interessante connecties voor latere stageplekken en werkgelegenheid.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren