Basisschool ’t Kraaienest uit Piershil omgetoverd tot een thuiswerkplek voor Sinterklaas en zijn pieten

0
183
Foto Basisschool 't Kraaienest
Piershil – Basisschool ’t Kraaienest uit Piershil is met behulp van ouders en leerkrachten omgetoverd tot een thuiswerkplek voor Sinterklaas en zijn Pieten. Er zijn in de hal en in de lokalen hoeken ingericht voor de leerlingen van groep 1 t/m 4 waar ze hard kunnen werken en spelen tegelijk.

Zo is onder andere het kantoor van Sinterklaas gemaakt waar hij via zijn laptop contact kan hebben met Diewertje Blok. Er is een stal voor Ozosnel in de school, waar leerlingen hem vers water kunnen geven. Natuurlijk wordt hier de tijd netjes opgeschreven wanneer het water wordt ververst. Zo oefenen de kinderen spelenderwijs het klokkijken. Er is ook een inpakkamer waar geoefend wordt met het netjes inpakken van cadeautjes en het schrijven van de juiste namen op de namenstickers. Er kunnen verlanglijstjes geschreven worden, waarbij de kinderen echte catalogussen van een speelgoedwinkel gebruiken zodat ze de prijs er voor de Sint bij kunnen schrijven. Er is een brievenbus voor post aan de Sint en er staat een prachtige stoomboot op het podium met natuurlijk een atlas zodat de kapitein de juiste route kan varen. De leerlingen hebben een eigen pietendossier gekregen met een aftekenkaart van de verschillende hoeken. Ze tekenen nu af waar zij zijn geweest en krijgen zo een overzicht waar ze nog kunnen spelen.
 
Samen met groep 3/4 spelen en leren de kleuters van groep 1/2 hier ontzettend veel. De kleuters hebben al hoeveelheden tot 10 bij elkaar gelegd. Door middel van heerlijke pepernoten oefenen zij ook met rangtelwoorden tot 10. De eerste, tweede… Doordat het vorige week flink regende hebben alle kinderen van groep 1 t/m 4 een pietenparcours in de speelzaal gelopen. Klimmen, klauteren, glijden en pakjes in de schoorsteen gooien, alle vaardigheden om een goede Piet te worden komen aan bod.
 
Thematisch werken gaat bijna altijd samen met een hoge motivatie van leerlingen. Door dit relevante thema ‘Sinterklaas’ worden leermomenten in de Sint context geplaats. Dit maakt het thema herkenbaar en zorgt voor een grotere betrokkenheid. Zo gaat de lesstof pas echt leven en onthouden ze het beter. 
 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.