DigiTaalhuis Hoeksche Waard gecertificeerd

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Wethouder Boogaard onthult de certificering samen met een medewerker van de Bibliotheek Hoeksche Waard - Foto Bibliotheek Hoeksche Waard

Hoeksche Waard – Na de certificering van de Bibliotheek Hoeksche Waard is nu ook het DigiTaalhuis door de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) gecertificeerd. Het CBCT noemt het DigiTaalhuis Hoeksche Waard een voorbeeld van een zeer goed functionerend taalhuis in samenwerking met meerdere partners. Wethouder Paul Boogaard heeft het officiele certificeringsbordje onthuld tijdens een feestelijke gelegenheid in de bibliotheek in het Oude Raadhuis van Oud-Beijerland.

Projectleider Geertje Wiersma vertelt trots: ‘Waar het laaggeletterdheid aangaat, positioneert de bibliotheek zich naar de gemeente als expert. Dat blijkt ook uit de certificering. Dit certificaat drukt een mooi kwaliteitsstempel op ons aanbod en ik ben heel erg blij met, en trots op, alle vrijwilligers en medewerkers die zich hier zo hard voor inzetten!Het DigiTaalhuis is hiermee een van de eerste taalhuizen in ons land die gecertificeerd zijn.

De Bibliotheek Hoeksche Waard, waar het DigiTaalhuis onderdeel van is, zet zich al jaren in voor alle inwoners om hen zo goed mogelijk mee te kunnen laten doen in de samenleving. De medewerkers en vrijwilligers van het DigiTaalhuis werken mee aan deze missie door middel van het aanbieden van activiteiten en onderwijs op het gebied van taal- en digitale vaardigheden. In 11 bibliotheeklocaties in de Hoeksche Waard is hiermee een laagdrempelige plek waar mensen les kunnen krijgen en waar ze terecht kunnen voor informatie en advies over het taal- of digitaal aanbod dat bij hun vraag past.

‘We zijn vol vertrouwen het certificeringstraject ingegaan, ook omdat we het een goed instrument vinden om te kijken waar we staan met ons DigiTaalhuis. De evaluatie hebben we met veel stakeholders doorlopen zoals de gemeente, samenwerkingspartners als Humanitas en de Rabobank en met onze taalcursisten en vrijwilligers,’ legt Wiersma uit.‘Omdat er meer dan 70 vrijwilligers zijn, is het zaak hun werkzaamheden goed te organiseren. Onze taal- en digivrijwilligers worden professioneel aangestuurd. Het zijn goed opgeleide en intrinsiek gemotiveerde mensen.

Uit de certificering is gebleken dat we ook de samenwerking met verschillende partners goed op orde hebben.’


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.