De Canon van de Hoeksche Waard: populair eindejaarsgeschenk 

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Een jaar na verschijning vindt het boek De Canon van de Hoeksche Waard: 50 vensters op de eilandgeschiedenis nog steeds veel aftrek. Vooral in de cadeautijd van Sinterklaas en Kerst stijgt de verkoop van alweer de derde druk in de boekhandel en bij de uitgever Museum Hoeksche Waard. 

Willy Spaan, redacteur en medeschrijver van het 50 hoofdstukken tellende boek over de geschiedenis van de Hoeksche Waard en Tiengemeten: “Het is opmerkelijk maar deze herfst was ik uitgenodigd in Maasdam, Strijen en Mijnsheerenland om te komen vertellen over de totstandkoming en de inhoud van het Canonboek, waarvoor veel belangstelling was.” 

Willy Spaan en Rein van der Waal voerden vier jaar lang samen de redactie over het boek, waaraan naast Spaan en Van der Waal 24 Hoeksche Waardse schrijvers hebben meegeschreven. Willy vertelt: “Er zijn bedrijven en instellingen die het Canonboek in deze tijd cadeau geven aan hun medewerkers, ook is het een gewild streekeigen relatiegeschenk. We horen ook vaak dat ouders of hun kinderen het cadeau geven of krijgen. Dat maakt voor ons jaren onbezoldigd werk de moeite waard.” 

  • Auteur Spaan, Willy & Rein van der Waal (red.) 
  • De Canon van de Hoeksche Waard: 50 vensters op de eilandgeschiedenis 
  • 3de druk 
  • Uitgave Museum Hoeksche Waard 
  • 376 pagina’s, 500 illustraties, verkoopprijs € 34,50 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren