Hoeksche Waardse auteur Marja Visscher brengt nieuw kinderboek uit: Rara dat ben ik

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

Ditmaal van de hand van auteur Marja Visscher Klaaswaal  opnieuw een kinderboek, haar vierde, getiteld: ‘Rara dat ben ik’. Het boek wordt uitgegeven door Kinder- en jeugdboekenuitgeverij Sam Northerlake, waarbij er al plannen zijn gemaakt om in de nabije toekomst een kleine serie ‘Rara’ boeken het licht te doen zien. De uitgave (paperback) is rijk geïllustreerd door  Ans van Ispelen.

Waarom opnieuw een kinderboek nu er toch regelmatig historische romans verschijnen? Was er even tijd en behoefte aan iets luchtigs? Marja lacht. ‘Dat wordt mij wel meer gevraagd en sommige vervangen het woord ‘luchtigs’ zelfs voor ‘gemakkelijks’. Maar het schrijven van een kinderboek, wanneer je dit tenminste uiterst serieus neemt en dat doe ik, vergt net zoveel inspanning als een historische roman. Zij het dat het verhaal uit wat minder woorden bestaat. De moeilijkheid bestaat hieruit dat je veel wilt zeggen in korte zinnen, laten we maar zeggen weinig komma’s. Daarnaast geef ik mijzelf de opdracht om het kinderboek een boek van deze tijd te laten zijn, met onderwerpen die ook in het jeugdjournaal langskomen. Daar heeft de jeugd behoefte aan. Verder streef ik er ook naar dat de eventuele volwassen voorlezer er ook plezier aan beleeft. Wat voor kinderen diepe ernst kan zijn, kan tussen de regels  door voor volwassen als ‘met humor’ geschreven worden beschouwd. Het zijn zomaar wat regeltjes die ik bij het schrijven van een kinderboek graag hanteer,’ aldus Visscher.

 

Bijzonder in dit boek zijn de talloze prachtige tekeningen waarmee ‘Rara dat ben ik’ is geïllustreerd. Bijna om de pagina staat wel een illustratie. ‘Het is de mens eigen om plaatjes te kijken. Dat geldt niet alleen voor kinderen ook volwassenen doen dat graag. Dat maakt het boek luchtig en gezellig. Wanneer je dan ook het geluk hebt dat je met een illustrator werkt als Ans van Ispelen uit Geldrop die zich volkomen in mijn verhaal met haar potloden heeft verdiept dan ben je spekkoper. Samen zijn wij een goed koppel en raken geïnspireerd door elkaar. Het is echt een boek van ons samen. Wat mijn hoofd zich in tekst op papier aanbiedt, visualiseert zij op papier in heel gezellige tekeningen,’ zegt Marja blij met deze samenwerking.

 

Wie is Rara eigenlijk? ‘Rara woont samen met haar moeder Pietsie en haar vader Kreukel in een oude school. Pietsie is hoedenmaakster en geeft tekenlessen. Kreukel werkt in de milieustraat. Samen met haar vriendje Hicham beleeft Rara een spannend avontuur, wanneer een man zijn hond zomaar ineens achterlaat in het park. Vanaf die dag woont en slaapt hond Bas in het keukenkastje van de Oude School, wordt Rara verliefd en speurt ze met Hicham naar de man die Bas heeft achtergelaten,’ beschrijft Visscher in het kort de inhoud.

 

Krijgen ze de dader te pakken en waarom komt de burgemeester naar de Oude School? Je leest het allemaal in Rara dat ben ik. (leeftijd 9-12 jaar). Het boek (paperback) verschijnt 2 december a.s. en kost € 14,95. Verkrijgbaar in iedere boekhandel en online. Zal ook als e-book en luisterboek te verkrijgen zijn.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.