Abbenbroek -Zinkwegse Boys eindigt in gelijkspel

Foto PR

Het ijskoude sportpark ‘Abbenello’ (Die naam verzin ik niet!) was zaterdag het toneel van de wedstrijd Abbenbroek-Zinkwegse Boys. ZWB begon goed met verzorgd positiespel.

In de 38e minuut maakte Justin de Lange, na een mooie actie van Marnix de Koning,  koeltjes af. 0-1 Op dat moment een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding op het veld.

De 0-1 werd ook de ruststand. De eerste helft was zonder veel hoogtepunten. ZWB controleerde zonder echter echt gevaarlijk te worden. Er was te weinig druk naar voren, waardoor het voor de meegereisde trouwe Zinkweg-aanhang (Wederom een behoorlijk aantal: Bij deze kou en een wedstrijd van Oranje later die middag werkelijk bewonderenswaardig!) niet echt hartverwarmend was.

De thee had de gastheren van Abbenbroek goed gedaan. Ze begonnen fel aan het tweede deel van de wedstrijd, hetgeen, zij het met enige hulp van de op dat moment erg onzekere verdediging van ZWB, leidde tot de gelijkmaker (1-1) en 5 minuten later zelfs tot de voorsprong. 2-1. Ook bij dit laatste doelpunt zag de defensie van de bezoekers er niet goed uit. Daarna trokken de gasten weer ten aanval, maar creëerden veel te weinig.

Het was invaller Hakan Çiçek, die in de 80e minuut toch de 2-2 binnenschoot nadat de bal uit een vrije schop van de rechter zijkant in een mêlee van spelers rond de penaltystip  terecht was gekomen.

Gezien het spelbeeld, met name het balbezit in de eerste helft, had ZWB wellicht meer verdiend in deze voor de Boys laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. (Er is alleen nog de Fidus-cup wedstrijd op dinsdag 13 december. Thuis tegen derdeklasser Rhoon.) Trainers Peter van Dam en Henk Reedijk hebben wel wat huiswerk in deze lange wedstrijd-pauze. Hun team staat nu op de 10e plaats, net boven de ‘gevarenzone’, maar de zorgen zijn zeker nog niet voorbij.