FC Binnenmaas verliest ruim van Alexandria’66

Na de belangrijke overwinning op Strijen heeft FC Binnenmaas helaas geen vervolg kunnen geven aan dat goede resultaat. In deze 6 punten wedstrijd was Alexandria’66 technisch beter en ook werden de duels met meer overtuiging aangegaan.

FC Binnenmaas begon goed combinerend aan de wedstrijd maar kon hierin geen echte grote kansen afdwingen. Het enige wapenfeit was een hard schot van Charlie de Graaf dat  naast de goal van de keeper van Alexandria’66 scheerde. Na 10 minuten kwam ook Alexandria’66 steeds beter in de wedstrijd. Na 19 minuten won Mayles Glen wel zijn duel van zijn tegenstander maar leverde de bal vervolgens slordig in waardoor Alexandria’66 er razendsnel vandoor ging. De voorzet werd scherp voorgegeven en Nelsy Lopes Oliviera kon de bal bij de tweede paal makkelijk binnen schieten, 1-0 voor de thuisclub. Twee minuten later kreeg FC Binnenmaas de kans om op gelijke hoogte te komen. De keeper van Alexandria’66 verloor buiten de zestien een duel en de bal kwam voor de voeten van Charlie de Graaf. Maar die schoot niet op het lege doel maar wilde de bal afspelen op een medespeler. Die rekende hier niet op en was de kans hiermee verkeken. FC Binnenmaas probeerde Alexandria’66 wel meer onder de druk te zetten maar echte kansen leverde dit niet op. Het moest zelfs na weer een mislukte korte corner (de vorige was aan de andere zijde) een grote kans voor Romano File toestaan. Alexandria’66 kreeg vrije doortocht doordat de veld bezetting van FC Binnenmaas niet goed was na deze afgeslagen corner en kon zo richting het doel van Thijs Botterhuis opstomen.Gelukkig kwam de lob van Romano File over Thijs bovenop de lat en kon ternauwernood door Mayles Glenn worden weggewerkt. Zo werd het dus een 1-0 ruststand voor de thuisploeg.

Na rust probeerde trainer Michel van Noort met twee verse wissels het tij te doen keren maar dat plan kon na 3 minuten in de prullenbak. FC Binnenmaas zette maar weer half druk en Alexandria’66 kon hier makkelijk onderuit voetballen. En zo kon Romano File er nu over linkerkant weer vandoor gaan en ook weer Nelsy Lopes Oliviera bedienen, 2-0 en wedstrijd gespeeld. FC Binnenmaas had nog wel wat halve mogelijkheden met een kopbal van Kris van Efferen over de goal vanuit een corner, een schot net over van Mayles Glenn en een kans voor Angelo Puriel die met moeite door de keeper van Alexandria’66 tot corner verwerkt kon worden. Alexandria’66 kon hier tegenover zijn scherpe counters zetten en zo kon Romano File met twee treffers de pijn voor FC Binnenmaas nog extra vergroten. Een grote 4-0 nederlaag dus voor de gasten die maar niet de juiste vorm en mindset lijken te vinden om tot goede resultaten te komen.

Volgende week komt kampioenskandidaat Nieuwerkerk op bezoek aan de Lange Weide. Het makkelijk scorende team van trainer Ron Luijten moest net als FC is Binnenmaas ook zaterdag een flinke klap verwerken na de 0-5 thuisnederlaag tegen Sparta (AV). Het is te hopen voor FC Binnenmaas dat het met een goed gevoel de winterstop in kan en het trainingskamp in Spanje de spelers de juiste impuls geeft voor een veel beter vervolg van de competitie in januari.