Fortuna Be Quick speelt onder Siberische omstandigheiden gelijk tegen koploper Stellendam

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto en verslag Sander Schilperoort

Afgelopen zaterdag zorgde Fortuna Be Quick onder Siberische omstandigheden voor een daverende verrassing door lijstaanvoerder Stellendam twee punten afhandig te maken.

Aanvankelijk leek de ploeg van trainer Jeroen van der Horst tegen een nederlaag in de dubbele cijfers aan te lopen; binnen tien minuten stond het al 0-2 dankzij Christiaan Brinkman en William Nobels. Halverwege de eerste helft deed de thuisclub iets terug toen Jacco Vink een voorzet van Thimo Herrewijnen achter Stellendam-doelman Wesley de Jongh schoot: 1-2. Rond het halve uur nam Vrouwe Fortuna plaats op het doel van de fusieclub. Christiaan Brinkman en Michael Mettrop knalden in die periode de bal buiten bereik van doelman Bryan Huijzers tegen het aluminium.

Na de onderbreking kwam er zand in de soepel draaiende machine van de kustbewoners. In de 56ste minuut werd een aanval over veel schijven – Daniel Candeias, Jordy Fakkel, Jacco Vink – uiteindelijk afgerond door Thomas van Peperstraten: 2-2. Stellendam drong nog wel aan, maar had geen antwoord op de tomeloze inzet van de gastheren. Zodoende mocht Fortuna Be Quick een zwaarbevochten winstpunt bijschrijven en waren beide ploegen nog ruim op tijd om in het warme clubhuis Oranje met 3-1 te zien winnen van de USA.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.