Echtpaar Aartsen-Groeneveld uit Puttershoek 65 jaar getrouwd

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Echtpaar Aartsen-Groeneveld 65 jaar getrouwd. Burgemeester Aptroot bracht de felicitaties over - Foto Gemeente HW

Op 18 december 1957 gaven de heer J.C. (87 jaar) Aartsen en mevrouw H. (84 jaar) Aartsen-Groeneveld uit Puttershoek elkaar het jawoord voor de ambtenaar van de burgerlijke stand. Vandaag ging burgemeester Aptroot bij hen op bezoek met een mooi boeket om hen namens het gemeentebestuur te feliciteren met hun briljanten huwelijksjubileum.

De heer en mevrouw Aartsen zijn beiden in Rotterdam geboren. Ze hebben elkaar leren kennen via de vriendin van de broer van meneer Aartsen.

Kort in Zuid-Afrika gewoond
Na hun huwelijk hebben ze een tijdje ingewoond bij de moeder van de bruidegom. Daarna woonde het stel 7 jaar in Zwijndrecht. Eind jaren ’60 emigreerden Joop en Henny met hun 2 zoons van toen 6 en 9 jaar naar Zuid-Afrika. Daar werkte meneer Aartsen in een ketelmakerij voor grote stoomketels van soms wel 6 meter doorsnee. Na een jaar besloot het stel weer naar Nederland terug te keren. Zij wilden hun kinderen niet laten opgroeien in een land waar apartheid heerste.

Na hun terugkeer in Nederland verhuisde het gezin in 1971 naar de Hoeksche Waard. Meneer Aartsen werd aangenomen bij de Medische Faculteit van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In de werkplaats van de instrumentmakerij van deze faculteit werden in die tijd unieke exemplaren gemaakt. Zo heeft meneer Aartsen onder andere bijgedragen aan het ontwerp en de totstandkoming van de allereerste hart-longmachine. Mevrouw Aartsen heeft 20 jaar in de thuiszorg gewerkt, waarvan de laatste 6 jaar op de afdeling dementie van Huys te Hoecke. Daarna is ze met vervroegd pensioen gegaan. Meneer Aartsen gaf 30 jaar EHBO-lessen in Puttershoek en Oud-Beijerland.

Het echtpaar heeft 3 kleindochters, waarvan er 2 in Duitsland wonen en 1 in Amersfoort.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren