SHO speelt gelijk in oefenpot tegen Sportclub Feyenoord

Foto Adrie Troeleman

Het eerste elftal van SHO heeft in het nieuwe jaar de bal weer aan het rollen gebracht met een oefenwedstrijd tegen SC Feyenoord. In april speelden de ploegen in het toernooi om de Fidus-cup in Rotterdam tegen elkaar wat eindigde in een 1-0 overwinning voor Feyenoord, die in het toernooi in de finale tegen Heerjansdam uiteindelijk met lege handen bleven.

Al na zes minuten kwamen de Rotterdammers aan de leiding maar twee minuten later zorgde Ferdinand Römelingh voor de gelijkmaker: 1-1.Daarna nam Feyenoord het heft in handen wat een aantal uiterst riante mogelijkheden opleverde maar doelman Niels Steehouwer hield de ploeg overeind. Ook SHO verscheen een paar maal in het vijandelijke strafschopgebied maar wist het net ook niet te vinden.
Minder dan tien minuten voor de rust kwam de Sportclub opnieuw op voorsprong maar weer was het van korte duur. Assad el Harti werd gehaakt binnen de zestien en scheidsrechter Letterman (70!) kon niet om een strafschop heen. Kevin Angel faalde niet vanaf elf meter: 2-2.

In de tweede helft verschenen aan weerskanten een aantal verse krachten met bij SHO eindelijk weer eens Ricky Bokhoven binnen de lijnen die na maanden afwezigheid wegens blessureleed zo zijn eerste minuten van dit seizoen in de hoofdmacht kon maken.
In de 53e minuut mocht Kevin Angel vanaf zo’n twintig meter een vrije trap nemen en weer flikte de spelmaker het. Met een curve over de muur en buiten bereik van de keeper bracht hij SHO aan de leiding: 3-2.

Op driekwart van het duel wist Feyenoord de verdiende gelijkmaker op het bord te zetten: 3-3. Hoewel er niks op het spel stond bleven beide ploegen toch voor de winst gaan wat voor SHO nog tweemaal een bal tegen het aluminium als resultaat had. De score veranderde niet meer en op precies 90 minuten maakte de leidsman, die het niet moeilijk had, er een eind aan.

Deze week vertrekt SHO voor een trainingskamp naar Torremolinos en zal daar een oefenpartij spelen tegen Capelle.